Peticija WWF i Evrosonga: Milion glasova za planetu

SciTech 16. maj 202113:56 > 14:03
Izvor: pixabay.com

Svetska organizacija za zaštitu prirode - WWF i Evrosong - izbor najbolje pesme Evrope, udružili su snage kako bi prikupili milion glasova za planetu, izvestili su u nedelju iz WWF-a.

WWF i Evrosong saradnjom žele da podstaknu ljude da daju svoj glas na WWF-ovoj platformi voicefortheplanet.eu za zaštitu i obnovu planete Zemlje.

Povezane vesti

Svetski poznati DJ Armin van Buren, ujedno ambasador WWF-a, obojiće u zeleno čuveni roterdamski most Erazmo, uz poruku svim izvođačima, ali i mnogobrojnim pratiocima Evrovizije da se jedino zajedničkim zalaganjem za očuvanu prirodu može postići nužna promena.

Taj posebni, zeleni događaj, prenosiće se u evrovizijskom „virtualnom selu“, a uz ostale izvođače, na njemu će učestvovati i hrvatska predstavnica Albina Grčić koja je već potpisala WWF-ovu peticiju #voicefortheplanet.

„Život na Zemlji je dragocen i moramo učiniti baš sve kako bismo je spasili. Svaki mali korak je bitan, svaki glas je važan. Zajedno možemo postići čudo i zato pozivam sve pratioce Evrovizije u našem regionu da daju svoj glas i potpišu globalnu peticiju #VoiceForThePlanet“, poručila je iz Roterdama Albina, koja će u utorak, 18. maja, izvesti pesmu „Tick-tock“ na prvoj polufinalnoj večeri ovogodišnjeg Evrosonga.

Upravo je „Tick-tock“ odličan naziv za opis saradnje koju su razvili WWF i Evrosong. Naime, Armin van Buren iskoristiće društvenu mrežu TikTok kako bi pozvao milione gledalaca da pevaju, plešu ili snime duet uz njegovu pesmu „Milion voices“ putem #voicefortheplanet izazova. Arminu će se u tom izazovu pridružiti i svi izvođači s ovoga Evrosonga, dok će poziv na potpisivanje peticije biti ponovljen i nekoliko puta tokom direktnog prijenosa sve tri večeri Evrosonga, piše u saopštenju WWF-a.

„Evrosong koristi zvuk ljudskog glasa za ujedinjavanje sveta i znamo da će milioni obožavalaca koji gledaju naš prenos hteti da podignu svoj glas kako bi podržali održivu budućnost”, objasnio je izvršni supervizor Evrosonga, Martin Esterdal.

Prikupljeni glasovi predstaviće se svetskim čelnicima na raznim ključnim političkim događajima kasnije ove godine, kako bi se zahtevalo da donesu ispravne odluke o budućnosti planete.

Petra Boić Petrač iz WWF Adrije rekla je da muzika ujedinjuje ljude, a ujedinjeni moraju biti i oko brige za budućnost naše planete.

“Dok će takmičari Evrosonga koristiti svoj glas kako bi se takmičili u ime svoje zemlje, istovremeno će tražiti od svojih obožavalaca da podignu svoj glas za planetu. Korišćenje našeg kolektivnog glasa za zalaganje za prirodu važnije je nego ikad. Samo zajedničkim snagama i čuvajući našu planetu možemo da pomognemo u sprečavanju sledeće globalne pandemije“, istakla je Boić Petrač.

Srbiju ove godine na Evrosongu predstavlja tročlana grupa Hurricane.

Komentari

Vaš komentar