Prijavite se za AIBG Belgrade, intenzivno studentsko programersko takmičenje

SciTech 09. nov 202111:55
AIBG
Izvor: AIBG

Lokalna grupa Udruženja studenata tehnike Evrope — BEST Beograd saopštila je da po četvrti put organizuje AIBG Belgrade (Artificial Intelligence BattleGround Belgrade), intenzivno studentsko programersko takmičenje na polju veštačke inteligencije.

AIBG Belgrade održaće se 10. i 11. decembra na Univerzitetu Metropolitan, gde će timovi imati na raspolaganju 20 časova za izradu inteligentnog igrača (bot-a), koji će se boriti sa botovima suparničkih timova u zadatoj video igri i tako odrediti pobednika takmičenja, kog očekuje nagrada u iznosu od 100.000 dinara, navodi se u saopštenju.

Takmičenje je, kako se dodaje, namenjeno studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta iz cele Srbije, sa ciljem da im pružimo priliku da pokažu svoje znanje i prošire svoje iskustvo u oblastima veštačke inteligencije i programiranja.

Kompanija Vroom biće pokrovitelj takmičenja.

Udruženje studenata tehnike Evrope je međunarodna, neprofitna, apolitična studentska organizacija koja broji 92 lokalne grupe u 33 zemlje. Od svog osnivanja 2003. godine, lokalna grupa BEST Beograd omogućava povezivanje, razmenu i saradnju sa studentima iz cele Evrope.

Prijave za AIBG Belgrade otvorene su u periodu od 3. do 21. novembra na sajtu aibg.best.rs.

Komentari

Vaš komentar