Stiže video igra sa mačkom u glavnoj ulozi

SciTech 27. jul 202212:411 komentar
Narandžasta mačka
Shutterstock

Obožavanje mačaka na internetu je jedna od glavnih disciplina XXI veka u kojoj svi učestvuju. Sada, to obožavanje može da se prenese i na video igrice, jer se pojavila igra Stray sa narandžastom mačkom u glavnoj ulozi.

Dobro, ne možemo baš svesti obožavanje mačaka samo na ovaj vek. Mačke su smatrane za božanstva još u starom Egiptu. Međutim, čak i oni koji ne prate scenu video igara i ne zanima ih mnogo toga što ona može da ponudi, poskočili su od uzbuđenja sa prvim trejlerima za Stray, piše City Magazine.

Prvenstveno, odlična grafika je privukla ljude, ali ono što je zaista podiglo hajp je – dugme za mjaukanje. Iako je neko to osmislio kao ukrasni deo, izgleda da je upravo to najviše zaludelo ljude, koji sad mogu da upravljaju omiljenom životinjom i mjauču. Da, postoji opcija i za grebanje, oštrenje kandži, uvijanje oko nogu ljudi, pijenje vode, dakle sve ono što mačke zaista rade. Ipak, oni koji su igricu igrali, kažu da sve ove opcije tehnički ne služe mnogo čemu, i da postoje mnogo bitnije misije koje zaista morate obaviti sa glavnim junakom.

Stray je dostupan za PC kao i za PlayStation 4 i 5. Kreatori igre kažu da su sve ono što vidimo u igrici studirali kroz snimke mačaka na internetu, kao i da ako imate poteškoća u upravljanju virtuelnom mačkom, da je to namerno tako napravljeno, jer retko ko može i u stvarnom životu upravljati ovom životinjom.

Tizer je objavljen još 2020. godine, da bi hajp rastao i sad konačno stiže igrica pred nas. Stray se odvija u podnožju propadajućeg sajber grada. Na samom početku dobijamo instrukcije da „budemo okretni, blesavi, skloni krađi i ponekad što dosadniji prema čudnim stanovnicima ovog misterioznog sveta“. Takoreći – da se ponašamo kao mačka. Prema najavama, ako dovoljno mjaučete u igri, dobićete i trofej i nagrade, koji otključavaju različitih zvukova mjauka koje naša omiljena mačka može da proizvede.

Komentari

Vaš komentar