TikTok uvodi opciju da pomogne korisnicima da naprave pauzu od aplikacije

SciTech 09. jun 202213:081 komentar
Pixabay

Platforma TikTok najavila je uvođenje novih mogućnosti, koje će korisnike podstaći da naprave pauzu od korišćenja aplikacije i pomoći im da preuzmu kontrolu nad ukupnom količinom vremena, koje provode na društvenim mrežama, prenosi Blumberg.

Kompanija je saopštila da će dve nove mogućnosti omogućiti korisnicima da postave dnevnu količinu vremena za korišćenje aplikacije i pomoći im da izgrade „pozitivan odnos sa digitalnim uređajima“.

Povezane vesti

Nove opcije prikazivaće podatke o količini vremena koje korisnik provode u aplikaciji, koliko često je otvara i pregled njegove dnevne i noćne upotrebe.

„U TikToku verujemo da naša digitalna iskustva treba da nam donesu radost, zabavu, povezanost i obogaćivanje“, navodi se u novom blogu TikToka.

Prema navodima, pozitivan odnos sa digitalnim uređajima i aplikacijama nije samo merenje vremena koje korisnici provode ispred ekrana, već i osećaj kontrole nad načinom na koji koristimo tehnologiju i osiguravanje da vreme koje provodimo na mreži pozitivno doprinosi našem osećaju blagostanja.

TikTok je potvrdio da će mlađi korisnici takođe početi da dobijaju automatske upite o digitalnom blagostanju.

Iz te kompanije poručuju da promene dolaze delom nakon studije koju je sprovela sa grupom za bezbednost na mreži Internet Matters, koja je otkrila da kada tinejdžeri osećaju da kontrolišu svoje ponašanje i navike na mreži, to ima pozitivan uticaj na njihovo blagostanje.

Komentari

Vaš komentar