Tviter objavio kvartalnu zaradu od 513 miliona dolara nakon prodaje Masku

SciTech 28. apr 202215:39
Tviter
Izvor: Olivier Douliery/AFP

Tviter je objavio kvartalnu zaradu od 513 miliona dolara nakon što je pristao da bude prodat milijarderu Ilonu Masku, javila je agencija Asošijejted pres (AP).

Kompanija je saopštila da je prihod porastao za 16 odsto, na 1,2 milijarde dolara od januara do marta u poređenju sa istim periodom protekle godine.

POVEZANE VESTI

Tviter je prijavio da je u proseku imao 229 miliona aktivnih korisnika dnevno u tom kvartalu, što je oko 14 miliona više u odnosu na revidiranih 214,7 miliona dnevnih korisnika u prethodnom kvartalu.

Maskov ugovor o kupovini Tvitera vredan 44 milijarde dolara najavljen je ranije ove nedelje, a očekuje se da će ugovor biti zaključen u naredom periodu.

Ipak, pre nego što se posao zaključi, akcionari će morati da se povuku, kao i regulatori u Sjedinjenim Američkim Državama i zemljama u kojima Tviter posluje.

Mask, inače vlasnik kompanije električnih automobila Tesla, kaže da planira da Tviter bude privatan.

Ukoliko to učini, kompanija više neće biti dužna da akcionare, niti javnost izveštava o svojim finansijskim rezultatima.

S jedne strane, prelazak na privatnost bi mogao da pruži Tviteru više prostora za eksperimentisanje, dok se manje fokusira na kratkoročni profit i cenu akcija. S druge strane, čak i najbogatiji čovek na svetu će verovatno želeti da kompanija zarađuje, navodi AP.

Komentari

Vaš komentar