Tviter za tri meseca potrošio 33 miliona dolara na Maskov predlog za kupovinu

SciTech 22. jul 202221:134 komentara
Tviter
Tanjug/AP/Richard Drew

Tviter je između aprila i juna ove godine potrošio 33 miliona dolara na predloženi sporazum Ilona Maska da kupi ovu kompaniju za 44 milijarde dolara.

Tviter je, takođe, naveo da je broj mesečnih svakodnevnih korisnika tog društvenog medija skočio na 237 miliona, ali je kompanija prijavila neto gubitak od 270 miliona, što je gore nego što se očekivalo, piše BBC.

Povezane vesti

Mask se u međuvremenu predomislio što se tiče kupovine, a Tviter ga je tužio jer želi da ga natera da ga kupi. Datum suđenja je određen za oktobar.

U igri je moguća naknada za raskid ugovora od milijardu dolara.

Tviter je odbio da razgovara o najnovijim finansijskim rezultatima, navodeći kao razlog „akviziciju na čekanju“.

Izveštaj obuhvata period od aprila do juna ove godine.

Mask je kao razlog zašto odustaje od kupovine ovog društvenog medija naveo to što Tviter nije pružio informacije o broju lažnih ili reklamnih naloga na toj platformi.

„Sproveli smo internu proveru uzoraka naloga i procenili da je prosečan broj lažnih ili reklamnih naloga u drugom kvartalu 2022. bio menje od pet odsto od naših mesečnih aktivnih korisnika“, naveo je Tviter.

U 2021, njegova zarada bila je pet milijardi dolara, ali u poslednjih 12 meseci cena njegovih akcija je pala za 45 odsto.

analitičar Majk Prulks iz kompanije Forester rekao je da se Tviter trenutno nalazi u „čistilištu“.

„Tviter sada ima kupca koji ga više ne želi, izvršnog direktora i odbor koji žele da ga se otarase, i zaposlene usred svega toga“, ocenio je on.

„Prava žrtva cele ove drame je sam Tviter“, zaključio je analitičar.

Komentari

Vaš komentar