Pogledajte kako zvuče ponovo okupljeni Guns N' Roses

Showbiz 02. apr 201621:38 > 21:43
Tanjug / Paul A. Hebert / Invision / AP

Američki hard rok bend Guns N' Roses, u koji su se posle 20 godina vratili basista Daf Mekejgan i gitarista Sleš, vratili su se na scenu iznenadnim koncertom u Los Anđelesu.

Koncert je održan u malom klubu Trubadur, u kojem je bend nastupao na početku svoje karijere. Članovi grupe su na društvenim mrežama morali da naglase da će koncert zaista biti održan jer su mnogi obožaoci pomislili da je to prvoaprilska šala.

Kako prenosi magazin „Rolling Stone“, pored pevača Eksla Rouza, Sleša i Dafa, na binu su sinoć izašli i dugogodišnji klavijaturista benda Dizi Rid, gitarista Ričard Fortus, bubnjar Frenk Ferer i klavijaturistkinja Melisa Ris, koja je i prvi ženski član u istoriji benda.

Iako je snimanje i fotografisanje koncerta bilo strogo zabranjeno, društvene mreže su zahvaljujući snalažljivim članovima benda već preplavljene slikama i klipovima sa koncerta. Kako su popularni Gansi zvučali u novoj-staroj postavi možete videti u sledećem klipu:

https://youtube.com/watch?v=b5ZpB54Vaj8

Zanimljivo je da je bend izvodio i numere koje su objavljene u periodu dok Sleš i Daf nisu bili u bendu, a kompletnu listu pesama izvedenih na sinoćnem koncertu čine:

It’s So Easy
Mr. Brownstone
Chinese Democracy
Welcome to the Jungle
Double Talkin’ Jive
Live and Let Die (obrada Wingsa)
Rocket Queen
You Could Be Mine
Speak Softly Love (obrada Endija Vilijamsa)
Sweet Child O’ Mine
New Rose“ (obrada The Damned)
Better
Knockin’ on Heaven’s Door
My Michelle
Nightrain
The Seeker (obrada The Who)
Paradise City

Guns N’ Roses su nedavno saopštili da će održati 21 nastup u okviru turneje u Severnoj Americi, uprkos spekulacijama da bi Ekl Rouz mogao da ide na turneju sa bendom AC/DC kao zamena za pevača Brajana Džonsona koji je morao da prekine sa koncertima zbog mogućeg gubitka sluha.

https://www.instagram.com/p/BDsIl4oy2Z3/

https://www.instagram.com/p/BDsGHy4lQyY/

https://www.instagram.com/p/BDsFjsJC8uy/

https://www.instagram.com/p/BDsFs-Yi8u7/

https://www.instagram.com/p/BDsG0PCi8gu/

Guns N’ Roses su u junu 1985. godine u Los Anđelesu osnovali pevač Vilijam Eksl Rouz, gitaristi Trejsi Gans i Izi Stredlin, basista Oul Bejč (kojeg je kasnije zamenio Daf Makejgan) i bubnjar Rob Gardner. Njihova muzika je bila, u to vreme jedinstvena mešavina panka, bluza i glama. Bend važi za jedan od najuticajnijih i komercijalno najuspešnijih rok bendova svih vremena.

Poznata grupa je u septembru 2010. godine, sa Eksl Rouzom kao jedinim originalnim članom benda, održala koncert u Beogradu, a 2012. su u istoj postavi nastupili na novosadskom festivalu Exit.

Grupa je izdala šest studijskih i tri uživo albuma, kao i tri video izdanja. Njihove najpoznatije pesme su “Welcome to the jungle”, „November Rain“, „Paradise City“, „Sweet Child O’ Mine“ i „Don’t Cry“.