Bono: Prijem izbeglica u Turskoj lekcija za ceo svet

Showbiz 03. apr 201621:03 > 21:08
Reuters

Vođa irskog rok benda U2, Bono ocenio je da prijem izbeglica u Turskoj predstavlja "lekciju za ceo svet", navodi se u video snimku objavljenom na sajtu turskog premijera Ahmeta Davutoglua posle sastanka s muzičarem u Ankari.

U Tursku će sutra biti vraćene prve izbeglice iz Grčke u okviru sporazuma Evropske unije i Turske o rešavanju migrantske krize. Bono je tim povodom pozdravio „toleranciju Turske, koja je već primila oko 2,7 miliona sirijskih izbeglica“.

„Impresioniran sam velikodušnošću turskog naroda. To je neverovatno. To je lekcija za sve nas“, rekao je irski muzičar i dodao da „svet treba da shvati koliko je teško turskom narodu“.

Bend U2 je politički aktivan, posebno u oblasti ljudskih prava. Članovi grupe su aktivisti projekta protiv siromaštva „Make Poverty History“, a Bono je član organizacije DATA, koja se bavi otpisivanjem duga i sidom u Africi.

Bono (56), čije je pravo ime Pol Hjuson, humanitarno je aktivan u svom rodnom Dablinu, gde novčano pomaže pacijente koji su operisali aneurizmu, pucanje krvnog suda u glavi.