Brkovi: Zar treba da sprečimo publiku da skandira Vučiću?

Showbiz 05. apr 201613:22 > 13:25
PIXSELL/Jurica Galoic

Posle koncerta zagrebačkog folk-pank benda Brkovi, koji je održan 1. aprila u Beogradu, u medijma su se pojavile informacije o skandalu zbog kojeg je koncert navodno prekinut. U izjavi za N1, basista Tomislav Kalousek potvrdio da je publika skandirala premijeru Aleksandru Vučiću i da je policija reagovala.

Kalousek je objasnio da su policajci razgovarali sa organizatorima koncerta i tražili da bend prekine skandiranje publike.

„Skandirali su na jednom delu koncerta gde mi inače pozivamo publiku da vređa nas umesto nekog drugog, ali publika se opet odlučila da skandira svom premijeru. Došla su neka dva inspektora iz policije, tražili su organizatorima da mi ne podstiče ljude na to skandiranje. Što je po meni suludo, mi ih nismo ni podsticali“, rekao je on.

Objašnjava da nije siguran da li je postojala pretnja da će koncert biti prekinut, „ali prema tome su se stvari nekako kretale“.

„Mi smo zaključili da ćemo se vratiti i odsvirati još tih pet pesama što je ostalo, bez da ostavljamo prostor publici da išta skandira. Ali po meni ta reakcija policije je suluda. Šta je trebalo da kažemo publici, nemojte skandirati vašem premijeru, dobar je on – nije to zaslužio?“, rekao je Kalousek za N1.

Na snimcima sa koncerta, može da se čuje skandiranje, ali i pevač koji po izlasku na binu nakon kraćeg prekida koncerta kaže: „Ne smemo više da provorciramo, došla je narodna vlast“.