Beluči ulazi u istoriju kao najstarija Bondova devojka

Showbiz 05. dec 201412:51 > 15:13
Izvor: Reuters/Stefan Wermuth

Bond-manija se vratila nakon što je u četvrtak najavljena iduća avantura špijuna, nežnog zaštitnika grube spoljašnosti, pod nazivom "Spectre", a većina očiju na press konferenciji bila je uprta u jednu od dve Bondove devojake, italijansku glumicu Moniku Beluči.

Daily Mail piše da italijanska sirena ovom ulogom ulazi u istoriju kultne priče o svemogućem špijunu. Naime Beluči (50) je i zvanično postala najstarija Bondova devojka.

Titulu je dosad držala Honor Bleckman koja je ulogu Pusi Galor u Goldfingeru odglumila još 1964.godine i imala je 39 godina.

Mediji ne štede reči hvale za izgled zanosne dugokose crnke koja je juče plenila pažnju u crveno crnoj dizajnerskoj haljini dvojca Dolce & Gabbana za koje još uvek radi reklamne kampanje pa se pitaju zašto nije ranije angažovana kao devojka agenta 007.

No i na to pitanje postoji odgovor: Ulogu Bondove devojke u filmu „Sutra nikad ne umire“ iz 1997. pred nosom joj je tada ugrabila „očajna domaćica“, glumica Teri Hetčer.

„Džejms Bond je muškarac iz snova, zaštitnik, istovremeno je opasan, tajnovit i seksi, a usto i savršen engleski džentlmen“, izjavila je na jučerašnjoj konferenciji Beluči koja će u filmu igrati Luciju Sciaru.