Obama vam predlaže listu pesama za letnje dane

Showbiz 12. avg 201617:20 > 17:22
Izvor: REUTERS/Kevin Lamarque

Američki predsednik Barak Obama objavio je dve letnje muzičke liste za odmor na ostrvu Martas Vinjard, u saveznoj državi Masačusets, na severoistoku SAD.

Indi rok, klasici američke muzike, malo repa i angažovani autori na listama su koje je Obama objavio na striming servisu Spotify.

Spisak svojih omiljenih pesama i muzičara Obama je prvi put objavio prošle godine, takođe u avgustu.

I ove godine na listama, jednoj za dan a jednoj za veče, su klasici američke muzike Bili Holidej, Nina Simon, Majls Dejvis ili grupa Beasty Boys, ali i alternativni rok Australijanke Kortni Barnet i numere indi folk benda iz Los Anđelesa „Edward Sharpe and the Magnetic Zeros“.

Američki predsednik slušaće ovog leta i angažovane numere poput „Forever Begins“ repera Komona o borbi za građanska prava ili sa feminističkom porukom snimljenu numeru „Criminal“ Fijone Epl.

Na plejlisti su i Kaetano Velozu, ikona brazilske muzike i jedan od osnivača Tropikalizma. Obama je na listu ubacio njegovu obradu meksičke pesme „Cucurrucucu Paloma“ koja je popularnost stekla i u izvođenju Amerikanca Harija Belafontea.

Predsednik će slušati i „Me Gustas Tu“ Manu Čao, angažovanog francuskog autora španskog porekla, ali i pop numere Dženet Džekson, R&B D’Anđela, soul pevačice Žanel Mone i bluz Gerija Klarka mlađeg.