Mladi muzičari uveli publiku u svet klasične muzike

Showbiz 26. avg 201622:48 > 22:54
Izvor: N1

Muzička manifestacija Noć muzike, na kojoj nastupa Regionalna dečja filharmonija u kojoj svira 80 mladih vrhunskih izvođača, pod dirigentskom palicom Bojana Suđića, počela je na stadionu "Tašmajdan" u Beogradu.

Večeras su na programu aranžmani nezaboravnih kompozicija iz filmova „Lovac na jelene“, „Ratovi zvezda“, „Roki“, „Pirati s Kariba“.

Na koncertu nastupaju mladi muzičari iz celog regiona, dobitnici nagrada na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima, koji će, po najavi orgnizatora, na originalan način publiku upoznati sa svetom klasične muzike. 

Koncertom u Beogradu oni će ujedno završiti letnju turneju po regionu, koja je počela u Ljubljani, na letnjoj akademiji „Branimir Slokar“, a obuhvatila je koncerte u Ljubljani, Zagrebu i Beogradu. 

Regionalna dečija filharmonija je projekat u organizaciji fondacije „Deca deci“, započet 2015. godine u Beogradu, kada je taj orkestar prvi put nastupao u Kolarčevoj zadužbini na tradicionalnom Novogodišnjem gala koncertu, pod dirigentskom palicom Žive Ploj Peršuh. 

Cilj projekta je da mladi muzičari usavrše znanje iz oblasti muzike i da doprinese kulturnoj razmeni u regionu, kroz kreiranje inovativnih muzičkih sadržaja. 

Ulaz na koncert je besplatan, a otvaranje je pratila Jelena Mirković: