Spejsi, nakon optužbi za zlostavljanje, priznao da je gej

Showbiz 30. okt 201708:58 > 09:38
Tanjug / Chris Pizzello / Invision / AP

Glumac Entoni Rep optužio je Kevina Spejsija za seksualno zlostavljanje koje se navodno dogodilo 1986. godine.

Upoznali su se dok su obojica radili na brodvejskim predstavama, a Spejsi je jedne večeri pozvao mlađeg kolegu na žurku u svom stanu. Na kraju zabave, kako Rep tvrdi, legao je na njega pokušavajući da ostvari seksualni odnos. U to vreme Spejsi je imao 26 godina, a Rep samo 14.

Rep, koji sada ima 46 godina nikome dosad nije pričao o tom iskustvu, a više nije ni reči progovorio sa Spajesijem. Kako je Spejsi postajao sve veća zvezda, Repova ogorčenost je rasla, a kulminirala je lani kad ga je vidio kako vodi dodelu nagrada Toni.

Nakon što je BuzzFeed objavio Repovu priču, Spejsi se oglasio na Twitteru, iako njegovi portparoli nisu želeli ništa da komentarišu do sad.

„Poštujem i divim se Entoniju Repu kao glumcu. Prestravljen sam nakon što sam čuo njegovu priču. Iskreno se ne sećam susreta koji se dogodio pre 30 godine. Ako sam se ponašao onako kako on opisuje, dugujem mu izvinjenje za ono što bi bilo zaista neprikladno pijano ponašanje i žao mi je zbog osećaja s kojima je živeo svih ovih godina.

Ta priča podstakla me je da rešim druge stvari u svom životu. Znam da postoje priče o meni i da ih je podstakla činjenica da sam jako zaštitnički nastrojen oko svoje privatnosti. Kao što moji najbliži znaju, imao sam veze i sa ženama i s muškarcima. Voleo sam muškarce celog života, a sad odlučujem da otvoreno živim kao gej muškarac. Želim se s tim nositi iskreno i otvoreno, a to počinje tako što ću preispitati svoje ponašanje“, napisao je.

Rep ističe da su ga na javni istup podstakle optužbe protiv Harvija Vajnštajna, prenosi Index.

„Ne želim samo da se jadam, nego da pokažem da su decenijama  takva ponašanja prolazila samo zato što su brojni ljudi, uključujući mene, ćutali. Nadam se da će ovo napraviti neku razliku“, rekao je.

U vreme kad je upoznao Spejsija, Rep je nekoliko meseci nastupao u predstavi „Precious Son“.  Kevin Spejsi je pak prvi put privukao pažnju sporednom ulogom u predstavi „Long Day’s Journey Into Night“. Obojica su nakon predstava išli na zabave, a Repa je na njih ponekad pratila majka. Na jednoj od tih zabava su se upoznali, a sledeći put kad su se sreli Spejsi je pozvao njega i prijatelja u popularni klub Limelight, iako Rep tvrdi da je izgledao kao da ima manje od 14 godina.

„Ne znam kako, ali ušli smo na glavna vrata. Nisu nas tražili lične karte. Seli smo s njim u neki VIP. Bilo je to zabavno veče u kojoj smo pričali i družili se“, ispričao je ali dodaje da ne može da se seti da li je pio alkohol.

Tad ga je Spejsi pozvao na zabavu nekoliko dana kasnije kod sebe. Rep je na nju došao sam, jer tad nije bilo razloga za strah ako si išao kod brodvejske zvezde. „Znam da će neki napasti moju majku, ali bilo je to drugačije vreme. Išao sam na posao sam. Išao sam podzemnom sam i išao sam u pozorište sam“, kaže.

Kad je stigao na zabavu, shvatio je da je on jedino dete tamo. Kako nije znao nikoga, otišao je u spavaću sobu i gledao TV. U jednom trenu ugledao je Spejsija na vratima i shvatio da su ostali sami u stanu. Rep opisuje kako se Spejsi pijano ljuljao, a onda došao do njega, podigao ga „kao što mladoženja podiže mladu prve bračne večeri“, a potom legao na njega.

„Pokušao me zavesti. Ne znam bi li to baš tako opisao, ali želeo je seks sa mnom“, dodao je.

Uspeo je da se izvuče i pobegne u kupatilo a zatim ode i iz stana.

Majci tad nije ništa rekao jer se bojao razgovora o njegovoj seksualnoj orijentaciji, na koji tad još nije bio spreman.