"Spomenik Majklu Džeksonu" nagrađen u Monte Karlu

Showbiz 01. mar 201513:16 > 13:18
Izvor: Tanjug

Film "Spomenik Majklu Džeksonu" scenariste i reditelja Darka Lungulova nagrađen je Specijalnim priznanjem, Nagradom za najbolji scenario na dvanaestom Festivalu filmske komedije u Monte Karlu.

Nagradu za životno delo dobio je počasni gost festivala, američki reditelj srpskog poreka Piter Bogdanović čija je komedija „She’s Funny That Way“ svečano otvorila festival van konkurencije.

Na gala ceremoniji, nagrade za životno delo dobili su, pored ostalih, i legende evropskog i svetskog filma, glumci Ursula Anders, Đankarlo Đanini i Franko Nero.

„Drago mi je da sam dobio nagradu na festivalu koji neguje filmsku komediju kao način da se o ozbiljnim temama progovori drugačije, a da se pri tom ne izgubi emocija. Još veća mi je nagrada što sam upoznao reditelja Pitera Bogdanovića i sa njim „delio pozornicu“ dok smo jedan drugom čestitali. Njegov film ‘Poslednja bioskopska predstava’ u koji sam se zaljubio još kao dvanaestogodišnjak jedan je od razloga što se bavim filmom“, izjavio je Darko Lungulov.