Suede stiže na INmusic festival u Zagreb

Showbiz 12. feb 201911:16 > 11:22
Izvor: INmusic

Suede, ključno ime britanske "velike četvorke" i jedan od predvodnika brit pop revolucije, po prvi put stuže u Hrvatsku i to na INmusic festival.

Suede su se službeno okupili početkom 1990. godine te su počeli da snimaju demo snimke, a prvo veće priznanje dobili su dve godine kasnije, kada ih je Melody Maker proglasio „Najboljim novim bendom u Velikoj Britaniji“.

Godinu kasnije objavili su debitantski album Suede, koji je osvojio britanske top liste, te je proglašen najprodavanijim debitantskim albumom nakon 10 godina u Velikoj Britaniji. S prvim albumom Suede su osvojili nagradu Mercury te su postali jedan od bendova koji je doprineo činjenici da Britpop postane posebni žanr. Zajedno s bendovima Oasis, Blur i Pulp proglašeni su „velikom četvorkom“ Britpopa te su ostali jedan od najvećih bendova u istoriji britanske scene.

INmusic

Svoj osmi album The Blue Hour Suede su objavili prošle godine, a na krilima novog albuma stižu i na svoj premijerni nastup u Hrvatskoj u sklopu INmusic festivala. „Animal Nitrate“, „Beautiful Ones“, „Trash“, „Filmstar“ i „Metal Mickey“ samo su neki od hitova benda Suede koji će se slušati u Zagrebu.

Suede se na INmusic festivalu pridružuju line-upu koji uključuje The Cure, Foals, Garbage, LP, Kurt Vile & The Violators, Skindred, Franku Turnera & The Sleeping Souls, Sofi Tukker, Peter, Bjorn and Johnu te Zeal & Ardor…