"Rakitić" novi muzički hit u Argentini

Showbiz 08. jun 201911:54 > 12:04
Izvor: LLUIS GENE / AFP

Fudbaler Ivan Rakitić dao je gol za Hrvatsku u pobedi 3-0 nad Argentinom na Svetskom prvenstvu, ali godinu dana kasnije njegovo ime odjekuje u diskotekama te južnoameričke zemlje.

Desetine osoba izvijaju svoja tela u Hunín de los Andesu, gradu s 12.600 stanovnika na jugu Argentine, dok lokalna zvezda Ivan Lucotti preko mikrofona peva „Raki-raki-raki-raki-Rakitić!“.

Publika diže ruke u vazduh i njiše bokove uz ritmove argentinske kumbije, muzike poreklom s kolumbijskih Kariba, ali popularne širom Latinske Amerike.  

Unazad nekoliko dana, od kada je grupa Los Monos Locos (Ludi majmuni), sa svojim frontmenom Lucottijem, izbacila hit „Rakitić“ ta se pesma nezaustavljivo širi.

„Tražili smo poznatog fudbalera s čudnim imenom, koje će se dobro stopiti u pesmu. Rakitić nam je seo kao kec na deset“, objasnio je Lucotti ideju za ime pesme u razgovoru za argentinsku televiziju 24/7 Canal de Noticias.

To mu je prva autorska pesma.

„Pesma govori o osobi koja jednu noć odlazi u diskoteku, kao i o etapama koje se događaju kada tamo uđe, bude unutra i ode. Jedna kompletna tema“, rekao je.

Lucotti kaže da se okupljenima svidelo kada su uživo to otpevali pa su zato snimili spot. U njemu se pojavljuje jedna osoba zamaskirana u majmuna, simbola tog benda, koji pleše u dresu Barselone s prezimenom Rakitić.

„Probudio sam se jednog dana i video poruku poslanu preko Vacapa. ESPN je to objavio, a onda je objavila i Marka. Počelo se širiti po Južnoj Americi i prešlo je u Španiju“, rekao je Lucotti, dodavši kako je preko Instagrama i društvenih mreža nastavio širiti svoj hit.

Rakitić verovatno još nije čuo pesmu, no Lucotti se nada da će ritam sa stihovima uskoro doći do njega i njegovih saigrača predvođenih argentinskim kapitenom Lionelom Mesijem.

„Mislim da se Rakitić sada nalazi na godišnjem odmoru, ali pesmu bi mogao uskoro čuti. Nadam se da će se ona slušati na pripremama Barselone, na tome radimo“, napominje Ivan Lucotti.