Pola veka karijere Kiće Slabinca: Ne mogu da nađem sponzore za koncerte

Showbiz 03. dec 201921:43 > 21:52
N1

Nakon pola veka muzičke karijere, pevač Krunoslav Kićo Slabinac kaže da ne može da nađe sponzore za niz koncerata u pozorištima hrvatskih gradova, kojima je želeo da obeleži svoj dugi vek na hrvatskoj sceni.

„Smatram da je teatar pravo mesto za to, gde sam u svom ambijentu, gde sam se prvo i edukovao kao muzičar. Želeo sam da napravim i dvostruki prigodni album, ali nismo našli zajednički jezik. Imam osećaj da se ne uklapam, kao da se traže razlozi da me zaobilaze. Ja sam mislio, ako čovek stvara nešto kvalitetno, neku vrednost, da pod stare dane neće morati toliko pevati, ali će imati neku cenu. Ali danas je obratno. Visoku cenu imaju mediokriteti.“

N1

Izlet u politiku

Kićo Slabinac je od 1995. do 1999. bio predstavnik HDZ-a u Zagrebu. Posle je izjavio da mu je to naštetilo karijeri.

„Nisam nikada sanjao da ću biti u politici. Na to me nagovarao pokojni predsednik hrvatske Franjo Tuđman. Nagovarao me 1990. godine. U Varaždinu 1993. pitao me jesam li potpisao pristupnicu. Rekao sam – predsedniče, rekao sam svoje. On mi je onda potpisao pristupnicu i rekao da to odem da verifikujem, što ja nisam učinio. Kad me opet 1995. godine pozvao Vladimir Šeks i rekao da dođem na ručak kod njega, rekli su mi – imali smo izbor između dvojice pevača, jedan je otišao za konzula, izbor je pao na tebe. Svi su mi rekli – ne možeš ga triput odbiti“, kazao je.

„Nije mi samo jedan čovek rekao – voleo sam te dok nisi ušao u politiku. To je opasnost koja čeka i Miroslava Škora“.

Kaže da ga zasad ne zovu da peva na predizbornim skupovima, ali ako ga pozovu, kaže – zašto ne – jer od pevanja živi.