Elizabet Debicki glumi princezu Dajanu u petoj i šestoj sezoni "Krune"

Showbiz 16. avg 202023:27 > 23:31
Izvor: Tanjug / Joel C Ryan/Invision/AP

Elizabet Debicki će igrati britansku princezu Dajanu u petoj i šestoj sezoni Netfliksove serije "Kruna" (The Crown), objavio je Netfliks.

Debicki će se pridružiti novoj glumačkoj postavi u seriji među kojima će biti Imelda Stonton kao kraljica Elizabeta Druga, Lezli Menvil kao princeza Margaret i Džonatan Prajs kao princ Filip. Stonton nasleđuje Oliviju Kolman i Kler Foj u ulozi kraljice Elizabete.

Ema Korin igra Dajanu u predstojećoj četvrtoj sezoni ove popularne drame, ali Debicki će preuzeti ulogu za, kako se sa sigurnošću očekuje, najdramatičnije delove za taj lik.

Očekuje se da će sezone pet i šest biti poslednje za tu seriju. Za sada nije objavljen datum za premijeru četvrte sezone.

„Duh princeze Dijana, njene reči i dela žive u srcima mnogih. Istinska je privilegija i čast da se pridružim ovoj izvanrednoj seriji koja me je potpuno osvojila od prve epizode“, napisala je Debicki na Tviteru.

Debicki je 29-ogodišnja australjiska glumica viđena kao zvezda u usponu posle pojavljivanju u filmu „Widows“ (Udovice) od Stiva Mekvina. Ona takođe igra glavnu ulogu u novom trileru Kristofera Nolana „Tenet“. Igrala je i u „Velikom Getsbiju“, „The Burnt Orange Heresy“ i filmu „Čuvari Galaksije dva“.