Završen Exit, žurka se nastavlja na plaži Jaz

Showbiz 13. jul 201509:08 > 09:14
Tanjug/Jaroslav Pap

Nakon četiri dana i noći, jutros posle 8 časova, završena je velika proslava 15. rođendana Exit festivala, kroz čije kapije je, od 9. do 12. jula, prošlo oko 190.000 ljudi, saopštili su organizatori.

Kako navode iz Exita, u pitanju je rekordna posećenost festivala u ovoj deceniji, a uz veliko interesovanje koje vlada za drugi po redu Sea Dance festival na Jazu, očekuje se da će cela Exit Avantura oboriti još jedan rekord do 19. jula.

Nakon tradicionalnog vatrometa, na Exitu se, prema ocenio organizatora, desio najbolji nastup završne večeri uz neverovatnu elektronsku grupu Faithless koja je uz prvo gostovanje Dance Arene na glavnoj festivalskoj bini, proslavila svojih 20 godina rada, uz otvorene čestitke Exitu na prvih 15.

Legende elektronske scene, predvođeni harizmatičnim frontmenom Maksijem Džezom i muzičkim nadahnućem prve dame benda Sister Bliss, priredili su veliki svetlosni šou. Ređali su se hitovi “Salva Mea“, “God is a DJ“, “Music Matters“, a posebna erupcija desila uz pesmu “Insomnia“, zvanično najvećem hitu ovogodišnje Exit Avanture po izboru publike, uz nagradu koja im je uručena od strane festivala. Kraj nastupa pripao je pesmi ”We Come 1“ uz Maksijevu poruku okupljenoj publici iz svih delova sveta: “If we want to get peace done, we must become one“ (“Ukoliko želimo mir, moramo postati jedno”).

Rođendansko slavlje posebno su uveličali Capital Citieskoji zamolili organizacijski tim festivala da im se pridruži na sceni kako bi im čestitali 15. rođendan i otpevali zajedno planetarni hit ”Safe & Sound“ na opšte oduševljenje prepune glavne bine.

Pre kalifornijskih alter-pop majstora i nemački indi-rok duo Milky Chancesu održali odličan nastup uz horsko pevanje megahita “Stolen Dance”.

Završno veče na Dance Areni obeležio je živi nastup elektronskih legendi Leftfiled, nakon kojih su usledili jutarnji setovi zvanično prvog i drugog mesta sa Resident Advisor liste, berlinski mag Dixon i fenomenalni duo Tale of Us. Čast da zatvore Exit na Dance Areni imao je duo Simian Mobile Disco u specijalnom ”back2back“ setu sa Romanom Flugelom.

Exit Avantura seli se na plažu Jaz u Budvi, za drugo, takođe slavljeničko izdanje nagrađenog Sea Dance festivala koji se održava od 15. do 19. jula. Na velikoj peščanoj uvali pored Budve, tokom četiri noći i dana, nastupaće The Prodigy, Rosin Murphy, Rudimental, Sigma, Wilkinson, Gramatik, Bondax, Flight Facilities, Noisia, Modestep, James Zabiela, Kim Ann Foxman, Dubioza Kolektiv, Viva Vox i brojni drugi umetnici na dnevnim i noćnim žurkama pored Jadranskog mora. Ulaznice za Sea Dance su u prodaji na svim blagajnama Gigstixa u Srbiji i Crnoj Gori po cenama od 5.990 dinara za sva četiri dana i noći, odnosno 2.990 dinara za prvu, i po 2.390 dinara za ostala tri dana.

Bojana Janjić
Bojana Janjić
Bojana Janjić
Bojana Janjić
Bojana Janjić
Bojana Janjić
Bojana Janjić
Bojana Janjić
Bojana Janjić
Bojana Janjić
Bojana Janjić
Bojana Janjić
Bojana Janjić
Bojana Janjić
Bojana Janjić
Bojana Janjić
Bojana Janjić
Bojana Janjić
Bojana Janjić
Bojana Janjić
Bojana Janjić
Bojana Janjić
Bojana Janjić
Bojana Janjić