Predsednica Džoli? Anđelina razmišlja o ulasku u politiku

Showbiz 05. nov 201408:07 > 08:12
Reuters/Anthony Devlin

Američka glumica Andželina Džoli (Angelina Jolie) izjavila je da je "otvorena" za mogućost ulaska u politiku ili diplomatiju.

Reči američke glumice podstakle su brojne komentare na društvenim mrežama, a časopis Pipl je napisao na svom Tviter nalogu: „Predsednica Džoli, dobro zvuči zar ne!“.

U intervjuu za američki list Veniti Fer, upitana o mogućem stupanju u politiku, diplomatiju ili javnu službu, 39-godišnja filmska zvezda koja je već humanitarni aktivista, odgovorila je: „Otvorena sam za tu mogućnost“ – tako bar piše uz izvodima iz razgovora koji je list objavio na svom sajtu.

„Kad radite u humanitarnom sektoru, svesni se da treba uzeti u obzir politiku, jer ako zaista želite da izazovete veliku promenu, onda treba preuzeti odgovornosti. Ali iskreno ne znam u kojoj ulozi bih bila najkorisnija“, rekla je Andželina Džoli.

Popularna glumica je ambasadorka dobre volje visokog komesarijata UN za izbeglice, i aktivistkinja protiv seksualnog nasilja u ratnim zonama, kao i za zaštitu ugroženih životinjskih vrsta.

Džoli je oktobra u Londonu dobila britansko viteško odlikovanje zbog angažmana protiv seksualnog nasilja nad ženama u ratnim zonama.

Dobitnica je Oskara za ulogu u filmu „Neprilagođena“ (1999).