Kao da je bilo nekad: Sećanje na Milana Mladenovića

N1info

Na 20. godišnjicu smrti frontmena beogradske rok grupe "Ekatarina velika" Milana Mladenovića Dom omladine Beograda večeras organizuje veče sećanja na njegov život i rad.

Program „Kao da je bilo nekad“: Sećanja i artefakti o životu Milana Mladenovića“ obuhvata projekciju epizode serijala „EKV – Kao da je bilo nekad“ autora Dušana Vesića i tribinu na kojoj će učestvovati, između ostalih, novinari Moma Rajin, Dušan Vesić i Aleksandar Žikić.

Film „Kao da je bilo nekad“ ostvario je izuzetno veliki uticaj na kulturnoj mapi u čitavom regionu, a to je bila tema i jutarnjeg programa N1 televizije:

Poslednjih nekoliko godina, ulice i trgovi u gradovima bivše države dobili su ime Milana Mladenovića, kao što je plato ispred Doma omladine Beograda.

O Milanu Mladenoviću samo reči hvale imao je i Petar Janjatović, muzički novinar i rok kritičar, koji je bio gost beogradskog studija u emisiji „Novi dan“:

Milan Mladenović (1958 – 1994) bio je poznati jugoslovenski muzičar, kompozitor, gitarista i pevač. Limunovo drvo, šarlo Akrobata, Katarina II i Ekatarina Velika su grupe u kojima je, zajedno sa ostalim članovima ovih sastava, stvarao, svirao, pevao i ostavio neizbrisiv trag na kulturnog sceni SFRJ.

Šta danas kažu Milanovi fanovi i kolege, saznajte u prilogu Jadranke Bugarski: