Verio se Benedikt Kamberbač

Showbiz 05. nov 201414:01 > 14:02
REUTERS/Mark Blinch

Britanski glumac Benedikt Kamberbač, poznat kao Šerlok Holms u novom serijalu o čuvenom detektivu na Bi-Bi-Siju, skromno je u štampi najavio da se verio, prenosi danas britanski Tajms.

Veridba je najavljena u Tajmsovoj rubrici „Uskoro venčanje“ koja se bavi svakodnevnim životom građana. U današnjem broju piše da se 38-godišnji Kamberbač verio s britanskom rediteljkom Sofijom Hanter, koja je dve godine mlađa od njega.

Britanska štampa danas s humorom piše da će „ta skromna najava“ slomiti srca nekoliko hiljada Kamberbačovih obožavateljki. Tabloid Miror je čak posvetio članak s naslovom „11 osoba kojima je potrebna uteha posle Kamberbačove veridbe“.

Kamberbač je osvojio nagradu Emi za ulogu „Šerlok“, modernoj adaptaciji romana Artura Konana Dojla koja se emituje na mreži Bi-Bi-Si. Pojavio se u nekoliko tv serija i filmova, među kojima televizijski film „Hoking“ u kojem igra britanskog astrofizičara Stivena Hokinga.

Za pozorišnu ulogu u predstavi „Frankeštajn“ u režiji Denija Bojla, Kamberbač je dobio nagradu „Lorens Olivije“.

Časopis Tajm ga je stavio na spisak „100 najuticajnijih ljudi sveta“, a britanski Sandej tajms na listu „100 kreatora 21. veka“ i nazvao ga „Lorensom Olivijeom svoje generacije.