Alana Rikmana je izluđivala jedna od najsmešnijih scena u „U stvari ljubav“

Showbiz 02. dec 202207:064 komentara
alan rikman
Izvor: GABRIEL BOUYS / AFP

Bliži se 20. godišnjica od premijere kultne božićne romantične komedije "U stvari ljubav", i TV mreža ABC je tim povodom snimila specijal sa članovima filmske ekipe. Tako smo nedavno saznali da je Hju Grant mrzeo scenu u kojoj kao britanski premijer pleše uz Pointer Sisters po rezidenciji u Dauning stritu. Deluje, međutim, da je Alana Rikmena još više izluđivala jedna od najsmešnijih scena u filmu.

Naime, reditelj Ričard Kertis otkrio je u specijalu da za Rikmena prava muka bila snimanje scene u kojoj se njegov lik Hari iskrada od supruge kako bi kupio ogrlicu svojoj mlađoj koleginici koja mu se sviđa, prenosi Indipendent.

PROČITAJTE JOŠ:

Njega u juvelirnici robne kuće uslužuje ekscentrični prodavac koga igra Rouan Atkinson. Dok Rikmanov lik nestrpljivo čeka da poklon bude upakovan, prodavac ga detaljno umotava u ukrasni papir, dodajući nepotrebne ukrase poput cvetnih pupoljaka, lavande ili štapića cimeta.

Ceo proces traje komično dugo, čineći Harija nervoznim, jer bi njegova žena mogla da se pojavi svakog časa.

Iako je reč o sceni koja se smatra jednom od najsmešnijih u „U stvari ljubav“, Rikman se očigledno nije zabavljao.

„Rouan je samo trošio vreme“, rekao je Kertis. „Dakle, on bi scenu snimao po 11 minuta. (Rekao bi) ‘Hajdemo ponovo da uradimo to i to. Hajdemo ispočetka’ I jadni Alan je sve vreme stajao i gunđao“, ispričao je Kertis.

Na kraju ipak deluje da je Rikmanovo neskriveno nestrpljenje učinilo da scena deluje još smešnije i uverljivije.

Alan Rikman je preminuo u januaru 2016. godine, u 70. godini, od posledica raka pankreasa.

Komentari

Vaš komentar