Arsenal fest uz Anu Popović, Negative, Eyesburn…

Showbiz 15. mar 202212:511 komentar
Promo Arsenal fest

Svetski čuvena bluz gitaristkinja i pevačica Ana Popović nastupiće 1. jula na Arsenal festu 12 u Kragujevcu, u prostoru Kneževog arsenala, saopštili su organizatori.

Rođena Beograđanka, koja godinama gradi uspešnu karijeru u Americi, na festival stiže sa svojim šestočlanim bendom, u sklopu evropske turneje na kojoj promoviše aktuelni koncertni album i DVD „Live for Live“, objavljen 2020. Vrsna muzičarka, ujedno, proslavlja dve decenije uspešne solo karijere.

Posetioci Arsenal festa dobro pamte vrhunsku svirku i nezaboravnu atmosferu tokom njenog prvog nastupa na kragujevačkom festivalu, 2017. godine, dodaju organizatori.

„Članovi benda se raduju svakom dolasku u Srbiju, jer znaju koliko to meni znači, i koliko je naša publika divna“, ističe Popovićeva.

Njen aktuelni koncertni album, u 90 minuta, predstavlja je u „najboljem izdanju, jasno pokazujući zbog čega je Ana, u dosadašnjoj karijeri, održala na hiljade koncerata na svim meridijanima“. Uz svoj bend, delila je binu sa planetarnim bluz i rok legendama, kao što su B. B. King, Buddy Guy, Jeff Beck, Joe Bonamassa, a jedan Bruce Springsteen ju je nazvao „prokleto dobrom gitaristkinjom“.

Na Arsenal 12, po prvi put, 30. juna stiže grupa Negative, koja će se na Main Stageu uvodne večeri festivala priključiti svetskoj atrakciji Gogol Bordello.

U Zastavinoj bašti druge večeri, 1. jula, prašiće Eyesburn, a premijerno će se predstaviti i osiječki treper i producent Z++.

Završne, treće večeri, 2. jula, takođe na Garden Stage, stiže Mortal Kombat, i, prvi put, popularni reper Smoke Mardeljano. Prethodno su najavljeni, podsetimo, i Placebo, Thievery Corporation, Roni Size, Inner Circle, Crni Cerak, Goran Bare i Majke.

Komentari

Vaš komentar