Batist i Biber vode po broju nominacija za Gremija

Showbiz 24. nov 202100:02
John Lamparski / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Američki muzičar Džon Batist (John Batiste) i kanadski pevač Džastin Biber (Justin Bieber) vode po broju nominacija za Gremi muzičke nagrade, koje dodeljuje američka muzička industrija, objavljeno je danas.

Sa 11 nominacija 35-ogodišnji Afroamerikanac čije nominacije obuhvataju više žanrova od R&B, džez, muziku američkih korena do klasičnih i muzičkih videa daleko je ispred 27-ogodišnje kanadske pop zvezde koji ima osam nominacija.

Batist je nominovan za album godine za „We Are“ kao i za poloču godine sa numerom „Freedom“, koja je svojevrska oda gradu Nju Orleansu.

Pevačice Doža Ket i Gabriela Vilson, poznata pod umetničkim imenom H.E.R ;takodje imaju po osam nominacija, a Bili Ajliš sedam.

Olivija Rodrigo, 18-ogodišnja američka pevačica i glumica takođe ima sedam nominacija.

Imena dobitnika će biti objavljena 31. januara 2022. godine u Los Anđelesu na 64. ceremoniji dodele Gremi nagrada koju će prenositi televizija Si-Bi-ES (CBS) jedna od pet velikih nacionalnih televizijskih mreža u SAD, i sigurno takođe preko interneta.

Harvi Mejson mlađi, predsednik akademije muzičke industrije u SAD (Recording Academy) naveo je u saopštenju da te nominacije odražavaju „lepotu muzičkog pejzaža današnjice raznolikog i diversifikovanog“.

Kao odgovor na stalne kritike zbog nedostatka diverziteta u nominacije dodate su dve kategorije na osam koliko ih je bilo prethodnih godina.

Komentari

Vaš komentar