Batler tužio producente „Pada Olimpa“, tvrdi da mu duguju deset miliona dolara

Showbiz 01. avg 202115:423 komentara
Valerie Macon/AFP

Glumac Džerard Batler tužio je producentske kuće Nu Images i Millennium Films, za koje tvrdi da mu duguju oko deset miliona dolara profita od akcionog filma "Pad Olimpa" iz 2013.

Kako prenosi NME, tužba je podneta Višem sudu u Los Anđelesu 30. jula, sa navodima o obmani, kršenju ugovora, sporazuma o poštenom poslovanju i namernom mešanju u ugovorne odnose i računovodstvo.

U tužbi se navodi da su Nu Image i Millennium Films potcenili svoje prihode i profit za više od 11 miliona dolara, uključujući i neprijavljivanje oko osam miliona dolara isplata višim rukovodiocima. Cifre su nezavisna procena Batlera i njegovog pravnog tima.

Takođe se navodi da su producenti zaradili desetine miliona dolara od „Pada Olimpa“, ali da su odbili da išta isplate Batleru, iako je to dogovoreno u ugovoru između njih.

„Producenti su se upustili u šemu osmišljenu da pogrešno prikaže finansije filma, kako bi Batler verovao da takvog profita nema“, navodi se u tužbi koju je u celosti preneo Deadline.

„Pad Olimpa“ je premijerno prikazan u martu 2013, zaradivši oko 170 miliona dolara u svetu, sa budžetom od 70 miliona. Snimljena su i dva nastavka – „Pad Londona“ (2016), koji je zaradio 206 miliona dolara i „Pad anđela“ (2019), sa zaradom od 146 miliona.

Komentari

Vaš komentar