Bivši NBA košarkaš Roko Leni Ukić postao bubnjar rok benda Stereotrip

Showbiz 24. jul 202215:031 komentar
roko leni ukić
Jorge Guerrero / AFP

Košarkaš Splita, nekadašnji hrvatski reprezentativac i NBA igrač, Roko Leni Ukić od 2020. godine svira bubnjeve u rok bendu Stereotip.

Otac poznatog košarkaša Zoran Ukić bio je bubnjar benda Daleka obala, tako da je Roko odrastao u muzičkom okruženju.

„Početkom srednje sam otkrio celu ovu scenu od Zeppelina do Hendriksa, celu abecedu rokenrola. Tu je dosta uticaja imao moj stari koji to sluša jer je to muzika njegove mladosti, njegovog detinjstva i koju sam počeo da slušam i razvijam svoj muzički identitet“, kaže Roko za portal Muzika.hr.

Kao dečak se ipak odlučio za košarku, dok je muzika, kaže, prvesntveno bila hobi.

U poslednjih desetak godina, dok je igrao u inostranstvu, u Splitu bi imao ekipu sa kojom bi svirao tokom leta.

U jednom takvom društvu upoznao je čoveka koji ga je spojio s ljudima koji danas čine njegov bend Stereotrip.

Basista Marko i on zajedno su svirali u bendu njihovog trećeg prijatelja, a nakon što je Roko čuo da Marko radi sopstvenu muziku, koja mu se u krajnjoj liniji i sviđala, počeli su intenzivnije da sarađuju.

U vreme najveće izolacije, na proleće 2020. kad je Roko igrao u Francuskoj, razmenjivali su audio klipove, zajedno su pravili muziku, a kad se Roko vratio u Split na leto iste godine, stvorili su Stereotrip.

Nedavno su objavili svoj prvi singl „Suze, krv i znoj“, a poznati košarkaš najavljuje da će održati sedam koncerata tokom leta, i videti na koji način će publika prihvatiti njihov bend.

„Svaki bend u početnoj fazi ima veliki entuzijazam, velike planove i po meni je najveći cilj i uspeh ako se to na putu ne izjalovi i ako ne dosadimo jedan drugome ili se ne razočaramo nekim koncertima kad sviramo ispred 10 ljudi što je neminovno za bilo koji mladi bend, odnosno novi bend. Pitanje je koliko će vremena trebati da postanemo bend koji će se slušati i koji će moći da proda određeni broj karata i da će imati svoju publiku“, zaključuje Roko Leni Ukić.

Komentari

Vaš komentar