Blagojević: U budžetu sredstva samo za Egzit, misliti i na Bir fest, Nišvil…

Showbiz 05. dec 202217:385 komentara
Izvor: N1 (arhiva)

Ivan Blagojević, predsednik republičke Grupacije organizatora događaja i direktor Nišvila, pozvao je narodne poslanike da predvide iznos za šest najvećih muzičkih festivala u Srbiji u predlogu budžeta za 2023. godinu, koji ih je “prevideo”, piše Danas.

U predlogu budžeta, o kojem je rasprava počela na sednici Narodne skupštine u ponedeljak, nalazi se samo Egzit, za koji je Ministarstvo turizma i omladine opredelilo 65 miliona dinara.

“Pozivam poslanike u Narodnoj skupštini da uvećaju budžet Ministarstva turizma i omladine za dodatnih 120 miliona za šest festivala- Bir fest, Guču, Arsenal, Mjuzik vik, Lav fest i Nišvil, koji su doživeli fijasko zbog opšte ekspanzije cena i izostanka podrške države. Postoji i mogućnost da Vlada predloži ta sredstva kasnije, kroz rebalans budžeta. U našoj zemlji postoji jednocifreni broj festivala, i ovakvo izdvajanje nije opterećenje za budžet, a pomoglo bi nam da preživimo veliki udar inflacije. Ne smemo više gomilati gubitke”, kaže Blagojević za Danas.

On precizira da bi opredeljivanje novca u državnom budžetu omogućilo da najveći muzički festivali, izuzimajući Egzit, više ne dobijaju sredstva isključivo po projektima, na konkursima Ministarstva kulture i Ministarstva turizma i omladine.

Zbog ovakvog načina finansiranja se između ostalog dešava da festivali tek u junu saznaju kolika sredstva su dobili na konkursu Ministarstva turizma za tu godinu.

Komentari

Vaš komentar