Bora Đorđević postao počasni građanin Čačka

Showbiz 01. dec 202216:2011 komentara
Izvor: Youtube/Printscreen/Prva

Rok muzičar i pesnik Borisav Bora Đorđević dobio je priznanje počasnog građanina Čačka, a Decembarske nagrade Grada za 2022. godinu dobili su hraniteljica Tatjana Obradović, izdavačka kuća "Pčelica" i privrednik Slobodan Spasović, odlučili su odbornici na zasedanju čačanske Skupštine. Predlog o dodeli priznanja počasnog građanina Bori Đorđeviću podneo je gradonačelnik Čačka Milun Todorović "zato što je Bora, kroz svoje bogato stvaralaštvo, Čačak učinio dobro poznatim u svetu".

Novi počasni građanin Čačka je rođen u tom gradu 1952. godine u kome je svirao i nastupao sa više bendova, a 1978. godine u Beogradu je osnovao rok grupu „Riblja Čorba“ sa kojom je snimio dvadesetak studijskih albuma i objavio isto toliko snimljenih koncerata i kompilacija.

Titulu počasnog građanina Čačka pre Đorđevića su dobili Tomislav Nikolić 2013. godine, u vreme kada je bio predsednik Srbije i 2017. godine košarkaški trener Željko Obradović, rođen u Čačku u kojem je počeo košarkašku karijeru u Košarkaškom klubu „Borac“.

Decembarska nagrada Grada Čačka pripala je hraniteljici iz tog grada Tatjani Obradović (47), majci troje dece i baki troje unuka, koja je, iako živi kao podstanar, preuzela brigu o jednogodišnjoj devojčici M.N. bez roditeljskog staranja, rođenoj sa retkom, genetskom, neizlečivom bolešću poznatom kao „dete leptir“.

Devojčica, koju su roditelji posle rođenja ostavili u bolnici, prvih godinu dana je živela u toj zdravstvenoj ustanovi, a nijedna hraniteljska porodica i nijedna ustanova u Srbiji nije imala mogućnosti da je prihvati.

„Uz Tanjinu ljubav M.N. nastavlja svoju borbu, uz specifičnu negu i ishranu i posete lekarima, a počela je i da se smeje, govori, hoda uz podršku, napreduje i raste“, navodi se u skupštinskom obrazloženju.

Decembarske nagrade i priznanje počasnog građanina biće uručeni dobitnicima 18. decembra na svečanoj sednici čačanske Skupštine povodom Dana grada.

Komentari

Vaš komentar