Bruk Šilds u biografskom dokumentarcu otkrila da je bila žrtva seksualnog napada

Showbiz 21. jan 202313:411 komentar
Izvor: Tanjug via AP Photo/Chris Pizzello

Američka glumica Bruk Šilds otkriva da je bila žrtva seksualnog napada u novom dokumentarnom filmu o svom životu, koji je imao pretpremijeru sinoć na Sandens filmskom festivalu.

Nije imenovala čoveka za koga je rekla da je silovao, ali je opisala okonosti pod kojima se to dogodilo.

To se dogodilo ubrzo posle njenog diplomiranja sa fakulteta i sa nekim koga je profesionalno poznavala i sa kojim se sastala na večeri radi razgovora o poslu. Napad se dogodio kada je otišla s njim u njegovu hotelsku sobu da pozove taksi.

„Nisam se toliko mnogo opirala, samo sam se zamrzla. Mislila sam da bi moje jedno ‘ne’ trebalo da je dovoljno“, rekla je ona u filmu.

Kasnije kada je rekla svom prijatelju, stručnjaku za obezbeđenje Gavinu de Bekeru šta se dogodilo, on je rekao da je to silovanje, a, kako je objasnila, ona tada nije bila spremna u to da veruje.

To je samo jedna od mnogih otkrivenih stvari u filmu „Pretty Baby“ koji govori o životu Bruk Šilds, uključujući njen put do slave, komplikovan odnos sa majkom Teri Šilds, koja je bila alkoholičarka i o tome kako su mediji koristili njenu seksualizaciju kao vrlo mlade osobe, dok su je istovremeno na neki način kritikovali i izazivali osećanje stida.

Dokumentarac će biti emitovan na striming platformi Hula kasnije ove godine.

Film, koji je režirala Lana Vilson, uzeo je naziv iz filma „Pretty Baby“ Luja Mala iz 1978. godine, drami o mladoj prostitutki koju je igrala tada jedanaestogodišnja Bruk Šilds. U filmu, ona se ljubi sa glumcem Kitom Karadinom, koji je tada imao 29 godina i takođe se pojavljuje naga.

To nije bio ni prvi ni poslednji put kada je u medijima bila erotski prikazana.

Sa 15 godina snimila je film „Plava laguna“, a zatim je došao film „Beskrajna ljubav“. U oba filma bilo je seksa i golotinje. Posle toga su došle reklame Kalvina Klajna.

Bruk Šilds su i ranije pitali da snimi dokumentarce i ona je odbijala. Sada, sa 57 godina i sa detetom koje ide na koledž i dobrim osećanjem o tome gde se sada nalazi u životu posle više godina terapije, ona je prvi put osetila da je sada dobro vreme.

Prvi deo filma posvećen je intenzivnoj seksualizaciji kojoj je Bruk Šilds bila podvrgnuta kao vrlo mlada, kao na primer u foto snimanju bez odeće sa 10 godina, kao i njeno pojavljivanje u filmu „Pretty Baby“ sa 11 godina, u kome je igrala dete prostituku.

Film prikazuje mladu Bruk Šilds u televizijskim emisijama, gde joj muškarci mnogo stariji od nje upućuju pitanja o senzualnosti u vezi sa njenim ulogama.

Posle sticanja svetske slave, kao adolescent je otišla na studije na univerzitet Prinston. Posle dobijanja diplome prvo je imala teškoću da dobije uloge i to je dovelo do teškog susreta sa svojim silovateljem.

U dokumentarcu, koji joj je doneo ovacije na Sandensu, govori se i o opsesiji medija oko njene nevinosti, alkoholizma njene majke i njenom prvom braku sa teniskom zvezdom Andreom Agasijem.

„Moja lična poruka je izdržljivost i ne dozvoliti sebi da postanete žrtva u očima jednog društva, ili jedne industrije“, rekla je ona za Frans pres pre premijere filma u američkoj državi Juti, gde se održava Sandens festival.

Ponosna sam na način na koji sam nastavila da učim, rastem, radim i volim to što radim, dodala je ona.

Komentari

Vaš komentar