Čarobnjaci specijalnih efekata pomeraju granice sa novim Indijanom Džonsom

Showbiz 05. dec 202207:023 komentara
harison ford
Izvor: YouTube/Lucasfilm/Screenshot

Trejler za peti nastavak filmske franšize o Indijana Džonsu prepun je akcije i avanture, ali svetski mediji prenose da su obožavaoci na društvenim mrežama najviše impresionirani time što je Harison Ford u pojedinim scenama digitalno podmlađen nekoliko decenija.

Umesto da angažuju mlađeg glumca za scene koje u verovatno flešbekovi, čarobnjaci specijalnih efekata su upotrebili malo svoje magije i Harisona Forda „vratili“ 30 godina nazad, prenosi Total film, ističući da su korisnici društvenih mreža impresionirani krajnjim rezultatom.

„Vau, zaista zapanjujuće!!!“, ocena je jedne osobe, dok drugi oduševljeni gledalac poručuje: „Ne mogu da verujem kako ovo dobro izgleda“

„Nikada neće izgledati savršeno, ali ovo je LUDO“, jedan je od utisaka sa društvenih mreža.

Ipak ima i onih koji su rezervisani i navode kako se nadaju da podmlađeni Ford „izgleda tako ubedljivo i u pokretu“ i „van nekoliko kadrova iz trejlera“.

Digitalno podmlađivanje već godinama je prisutno u Holivudu i verovatno je najpoznatiji primer krimi drama „Irac“ Martina Skorsezea u kojoj su Robert de Niro, Al Paćino i Džo Peši, zahvaljujući modernoj tehnologiji, mogli da igraju svoje junake kroz nekoliko različitih decenija.

Majstori specijalnih efekata uspevali su da kroz vreme vrate i Roberta Daunija Džuniora i Majkla Daglasa u Marvelovim filmovima, a omogućili su i Marku Hamilu da se ponovo pojavi kao mladi Luk Skajvoker u serijama Mandalorijan i Knjiga Bobe Feta.

Ipak, prvi utisak je da se sa petim Indijana Džonsom otišlo korak dalje, i da podmlađivanje jednog glumca nikada nije izgledalo tako uverljivo kao u slučaju Harisona Forda.

Peti deo Indijana Džonsa u bioskope stiže 30. juna 2023. godine. Pored Harisona Forda, u filmu igraju i Fibi Voler Bridž, Mads Mikelsen i Antonio Banderas.

Komentari

Vaš komentar