Dodela nagrade Zlatni globus bez prenosa uživo

Showbiz 07. jan 202215:491 komentar
REUTERS/Mario Anzuoni

Dodela ovogodišnje nagrade Zlatni globus ove godine će biti privatan događaj i neće se prenositi uživo, objavili su organizatori koji se pripremaju da u nedelju održe "tišu" svečanost, bez slavnih na crvenom tepihu.

Drame „Šape pasje“ i „Belfast“ predvode po broju nominacija, svaka ih ima po sedam, a pobednici će biti objavljeni onlajn.

NBC je prošle godine odustao od planova za televizijski prenos događaja nakon kritika upućenih Udruženju holivudskih stranih novinara (HFPA) koje glasa o godišnjim filmskim i televizijskim nagradama, jednoj od najvećih dodela uoči Oskara.

HFPA je na meti kritika jer nema rasne raznolikosti među njenim članovima, a kritičari se takođe pitaju jesu li bliski odnosi s filmskim studijima mogli uticati na izbor nominovanih i dobitnika.

HFPA je u oktobru objavila da ima 21 novog člana, od koji su šestoro crnci.

„Ovogodišnji događaj biće privatan događaj i neće se prenositi uživo“, objavili su organizatori na zvaničnom Tviter profilu dodele Zlatnih globusa.

„Objavljivaćemo dobitnike u stvarnom vremenu na web stranici Zlatnih globusa i našim društvenim mrežama“, dodaje se.

HFPA je ranije ove nedelje objavila da neće biti ni publike niti crvenog tepiha. Zabranila je primanje poklona i usluga te uvela obuku o raznolikosti i seksualnom zlostavljanju. Grupa broji nešto više od 100 članova i planira da se još proširi ove godine.

Reper i glumac Snup Dog objavio je prošle nedelje nominacije za 79. dodelu nagrade Zlatni globus.

Među nominovanim su Lejdi Gaga („Dinastija Guči“), Nikol Kidman („Being the Ricardos“), Vill Smit („Kralj Ričard“), Kristen Stjuart („Spenser“) i Denzel Vošington („Tragedija Makbet“).

Komentari

Vaš komentar