Elen Dedženeris privodi svoj šou kraju, Dženifer Aniston za kraj

Showbiz 26. maj 202210:291 komentar
Izvor: REUTERS/Mike Blake

"The Ellen DeGeneres Show" koji je zabavljao Amerikance, rušio stereotipe i ugošćivao najveće zvezde, privodi se kraju, u senci optužbi nakon gotovo dve dekade, 19 sezona i više od 3.000 epizoda.

Najveće holivudske zvijezde često su gostovale u njenom tok-šou koji je stekao popularnost i u konzervativnijim delovima Amerike. Prva gošća bila joj je glumica Dženifer Aniston koja će se pojaviti i u završnici.

Nakon uspeha koji je 1980-ih ostvarila kao komičarka, Dedženeris se proslavila serijom „Ellen“ (1994-1998.) u kojoj je 1997. postala prvi glavni lik jedne TV serije koji je priznao svoju homoseksualnu orijentaciju, a popularni tok-šou počela je da vodi 2003.

POVEZANE VESTI

„Otvorila je put. Verovatno je bila, i možda je još uvek, najpoznatija LGBTQ osoba u Americi“, rekla je za AFP Meri Marfi, vanredna profesorka novinarstva na Univerzitetu Južne Kalifornije.

Tok-šou je vodila 19 godina.

„Kada smo pokrenuli emisiju 2003, društveni mediji nisu postojali. Istopolni brakovi nisu bili legalni“, rekla je Dedženeris prošlog meseca nakon što je snimila poslednju epizodu emisije koja će se danas emitovati.

„Posmatrali smo kako se svet menja – nekad na bolje, nekad ne“, dodala je.

Voditeljka i komičarka objasnila je da se tok-šou ukida jer joj više ne predstavlja izazov, ali mnogi smatraju da su pravi razlog optužbe o „toksičnoj radnoj atmosferi“ na setu, uključujući seksualno uznemiravanje, maltretiranje i rasizam.

U julu su glavni producenti emisije rekli da je okruženje u kojem se emisija snima „loše“. Elen Dedženeris nije bila direktno optužena, ali joj je zamereno što je dopustila da se takvo okruženje stvori u njenom timu.

Komentari

Vaš komentar