Francuski glumac Gaspar Ilijel poginuo u nesreći na skijanju

Showbiz 19. jan 202216:334 komentara
Tanjug/AP Photo/Thibault Camus, File

Francuski glumac Gaspar Ilijel poginuo je u nesreći na skijanju u Savoji, na istoku Francuske, prenela je agencija Frans pres.

Glumac od 37 godina imao je nesreću u utorak i hitno je prebačen u bolnicu u Grenoblu, preneli su francuski mediji, navodeći da je do nesreće došlo u sudaru sa drugim skijašem.

Francuski premijer Žan Kasteks odao je poštu Ilijelu, navodeći da je preminuo glumac koji je rastao uz kinematografiju koja je i njega volela.

Ilijel će ostati upamćen po ulozi slavnog modnog kreatora Iva Sen-Lorana u filmu Bertrana Bonela snimljenog 2014. godine.

Glumac je 2017. godine dobio nagradu francuske Akademije filmske umetnosti – Cezar za najbolju mušku ulogu u filmu „Juste la fin du monde“ (Samo je kraj sveta) reditelja Gzavijea Dolana.

Bio je lice modne kuće Šanel za muški parfen „Bleu de Chanel“. Glumio je sa poznatim glumcima Izabel Iper i Žerarom Depardijeom.

Ilijel je imao i međunarodnu karijeru a uskoro će biti prikazana Marvelova serija „Moon Knight“ (Mesečev vitez) na platformi Diznija u kojoj on igra. U svetu će takođe ostati upamćen po ulozi mladog Hanibala Lektora u filmu „Hannibal Rising“ reditelja Pitera Vebera.

Komentari

Vaš komentar