Guns N’ Roses tužio Teksas Guns and Roses – firmu koja prodaje oružje

Showbiz 05. dec 202208:21
Izvor: AMY SUSSMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

Američki rok bend Guns N' Roses tužio je kompaniju koja vodi internet prodavnicu oružja Teksas Guns and Roses, navevši u podnesku američkom saveznom sudu da je firma nezakonito svom nazivu pridodala naziv grupe.

Advokati benda tvrde da firma koja vodi onlajn prodavnicu vara potrošače, navodeći ih na pomisao da posao ima neke veze s grupom.

Povezane vesti

„Guns N’ Roses, razumljivo, ne žele ni na koji način da budu povezani s tuženim, trgovinom vatrenim oružjem“, kaže se u tužbi.

Takođe, tvrdi bend, „taj diler oružjem iznosi političke stavove povezane s propisima i kontrolom vatrenog oružja koji mogu izazvati podele“.

Guns N’ Roses, osnovan 1984, jedan je od najuspešnijih bendova svih vremena, član Rokenrol Kuće slavnih od 2012. godine. Članovi grupe su Eksl Rouz, Sol „Sleš“ Hadson i Majkl „Daf“ Makejgan.

U tužbi piše da internet trgovinom oružja Teksas Guns and Roses upravlja firma Village Florist LLC i prodaje vatreno oružje, municiju, optičke nišane, pancirke i slično.

Kompanija je pod spornim nazivom registrovana u Hjustonu 2016. bez ikakvog odobrenja, licence ili saglasnosti benda, navodi se u tužbi.

Advokati benda traže suđenje s porotom, sudsku zabranu korišćenja naziva internet prodavnice i zasad nespecifikovanu odštetu.

Komentari

Vaš komentar