Hari i Megan progovorili o „bolu i patnji“ žena u kraljevskoj porodici

Showbiz 09. dec 202207:057 komentara
Izvor: REUTERS/Andrew Kelly

Princ Hari rekao je da je britanska kraljevska porodica ignorisala to što su mediji progonili njegovu suprugu Megan na osnovi njene rase, u dokumentarcu na Netfliksu objavljenom u četvrtak.

Hari je takođe povukao paralelu između toga kako su mediji tretirali Megan i intenzivnog medijskog praćenja njegove majke princeze Dajane. Dajana je poginula u automobilskoj nesreći u Parizu 1997. koja se dogodila dok je u limuzini bežala pred fotografima.

Hari, koji se pre dve godine s Megan odrekao kraljevskih dužnosti, rekao je da je njegova dužnost razotkriti „iskorištavanje i podmićivanje“ medija.

POVEZANE VESTI

U prve tri epizode dokumentarca, Megan se prisetila prve pretnje smrću koju je primila, a Hari je govorio o tome kako se morao prerušavati na njihovim izlascima. Objavljene su i dosad neviđene snimke njihovog sina Arčija.

Hari je rekao da su „žrtvovali sve“ i da se bojao da će mu mediji oterati suprugu.

Meganin otac je belac, a majka Afroamerikanka.

Spomenuo je i „bol i patnje žena koje su udale u tu instituciju“ (kraljevsku porodicu).

Međutim, prve epizode dokumentarca nisu bile skandalozne za kraljevsku porodicu. Glavni fokus bio je na tome kako su ih tretirali britanski tabloidi i kako je to uticalo na njihov odnos te ih naposletku podstaklo da se odreknu službenog kraljevskog života.

„Iskreno, bez obzira na to koliko sam se trudila, bez obzira na to koliko sam bila dobra, bez obzira na to što sam činila, pronašli bi ipak način da me unište“, rekla je Megan.

Hari je rekao da je „morao učiniti sve što je mogao kako bi zaštitio svoju porodicu, posebno nakon onoga što se dogodilo njegovoj majci“.

Otkako su se povukli s kraljevskih dužnosti, Hari i Megan često napadaju medije. Prekinuli su veze s četiri najveća britanska tabloida i uspešno su tužili nekoliko časopisa.

„Reč je o dužnosti i služenju i osećam da kao član ove porodice imam dužnost razotkriti iskorišćavanja i podmićivanja koji se događaju u našim medijima“, rekao je.

Kritikovao je kako su članovi kraljevske porodice reagovali na, kako je ocenio, rasistički tretman Megan u medijima, i insistiranje palate na ćutanju.

„Što se tiče velikog dela porodice, sve kroz što je ona prolazila, prolazili su i oni, pa je to bilo gotovo poput inicijacije“, rekao je.

Iduće nedelje biće emitovane još tri epizode dokumentarca, a u januaru će biti objavljeni Harijevi memoari „Spare“.

Bakingemska palata poručila je da neće komentarisati seriju.

Komentari

Vaš komentar