Holivud zbunjen: Kako se „mali“ film sa zaradom od 27.000 našao u trci za Oskara

Showbiz 28. jan 202321:1731 komentara
Tanjug/ AP/ Momentum Pictures

Američka Akademija filmskih umetnosti i nauke, koja dodeljuje Oskare, saopštila je da će preispitati pravila ovogodišnje nominacije filmova, jer je jedan nezavisni film iznenadio holivudski svet zbog nominacije za tu prestižnu filmsku nagradu.

Pročitajte još:

Akademija je 24. januara saopštila spisak glavnih nominacija za Oskara koji će biti dodeljeni na 95. ceremoniji 12. marta u Los Anđelesu.

Kao i svake godine, promoteri filmova koji žele da uđu u spisak nominovanih za Oskara, kreću u kampanju. Svako ima svoju strategiju, ali svi moraju da poštuju određena pravila.

Film „To Leslie“ nije zablistao u bioskopima i zaradio je oko 27.000 dolara. Međutim, Andrea Rajsborou, koja igra glavnu ulogu u tom ostvarenju, nominovana je za Oskara u kategoriji najbolje glumice.

Posle tih nominacija, na društvenim mrežama su se oglasile neke poznate ličnost sa pitanjem da li je taj film imao efikasnu kampanju ili je u pitanju neka prevara.

Američki časopis Varajeti preneo je da je Akademija bila zatrpana mejlovima i pozivima i da je zbog toga odlučila da preispita kampanju filmova nominovanih za Oskara, ne pominjući direktno ostvarenje „To Leslie“.

„Preispitujemo procedure kampanje ovogodišnjih nominovanih filmova, kako bismo osigurali da nijedno pravilo nije prekršeno i bolje razumeli da li su potrebne promene smernica u novoj eri društvenih medija i digitalne komunikacije“, navodi se u saopštenju Akademije.

Oskare dodeljuje oko 9.500 članova Akademije filmskih umetnosti i nauka, podeljenih između 17 grana industrije. Od glumaca koji čine oko 1.300 birača, kandidatu je potrebno nešto više od 200 glasova da bi video svoje ime u izboru.

U mesecima koji prethode dodeli Oskara, organizovane su zabave i događaji za promociju filmova. Takve kampanje često organizuju specijalizovane kompanije.

Komentari

Vaš komentar