I Helsinki podržao proteste u Srbiji, Darko Perić objavio sliku blokirane Gazele

Showbiz 05. dec 202116:318 komentara
Darko Perić
GABRIEL BOUYS / AFP

Glumac Darko Perić, svetski poznat po ulozi Helsinkija u Netfilksovoj hit seriji "Kuća od papira", podržao je ekološke proteste u Srbiji.

Perić je u storiju na svom Instagram nalogu objavio fotografiju jučerašnje blokade mosta Gazela u Beogradu uz komentar „Get up, stand up, Serbia“ (Podigni se, ustani, Srbijo) i haštag #belgradeprotests.

darko perić helsinki protest gazela
Instagram/darkoperich

Perić je rođen u Kladovu, a zemlju je sa porodicom napustio devedesetih godina. Od 2004. živi u Barseloni gde je razvio uspešnu glumačku karijeru.

Podsetimo, holivudska glumica srpskog porekla Bojana Novaković već godinama je aktivni učesnik protesta protiv otvaranja rudnika litijuma kompanije Rio Tinto u Srbiji, a jučerašnje protestne blokade podržao je na Instagramu i najbolji teniser sveta Novak Đoković, ali i drugi slavni sportisti poput Milice Mandić, Jovane Preković, Mirka Ivanića, Aleksanda Atanasijevića, Mijata Gaćinovića, Vujadina Savića, Sonje Vasić, Nemanje Nedovića, Mihaila Dudaša i Uroša Medića.

Podsetimo, građani su u subotu blokirali saobraćajnice u više gradova, nakon što ih je nekoliko ekoloških organizacija pozvalo da na taj način izraze protest protiv Rio Tinta i Zakona o eksproprijaciji, koji još nije potpisao predsednik Srbije, i potpisanog Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi

Komentari

Vaš komentar