Ispovest rokenrol dadilje: Muzičke zvezde čuvala je poput dece i videla svašta

Showbiz 06. dec 202214:55
rolingstonsi rolling stones
Izvor: CENTRAL PRESS / AFP

Rokenrol scena 1970-ih je nešto o čemu se priča i danas, jer je u pitanju vreme kada ne samo da su nastali neki od najboljih albuma u istoriji, već kada su se bendovi prepuštali hedonizmu i preterivanju na sve moguće načine, o čemu se priča nedavno izdatim memoarima "Rokenrol dadilja" Sali Arnold.

Arlond je, kako prenosi City Magazine, svašta radila i doživela sa Rolingstonsima, ali i sa drugim poznatim likovima iz rok sveta 70-ih i 80-ih godina prošlog veka. Sali je završila prestižni Norland koledž, sa koga su potekle mnoge dadilje koje su angažovali pripadnici kraljevskih porodica i poznate ličnosti.

Ona je dobila posao da čuva Džejd Džeger, tada tek rođenu ćerku Mika i Bjanke Džeger, još 1971. godine. Postala je veoma bliska sa njom i kasnije ju je Mik Džeger pozvao da bude član tima za turneje Rolingstonsa i benda The Who, a sve zato što je momcima bila super, a njihove žene su joj verovale.

Tada kreću neverovatne stvari, pa je tako npr. bubnjara grupe The Who Kita Muna upoznala kada je nakon njihovog koncerta, otišla do gardarebo benda, a on je bukvalno izleteo ormana, dok su daske padale na sve strane, vičući: „Od**bite mi svi s puta!”. Kasnije je, kako kaže, bio veoma fin prema njoj.

Njen zadatak je bio da vodi računa da svi stižu na svirke na vreme, tako da ih je budila, pakovala im stvari i pratila ih do autobusa, odnosno vodila računa o njima kao o maloj deci. S vremena na vreme, trebalo je smiriti pokojeg poludelog menadžera hotela, kada bi neko od muzičara napravio neku glupost.

Tako ju je jednom probudio poziv usred noći u Londonu, tokom kog joj je saopšteno da je jedan od članova benda udavio hotelsku mačku i bacio je kroz prozor. To je bio Bob Barns, bubnjar benda Lynyrd Skynyrd, koga je pronašla „naduvanog“ u Hajd Parku, i izvukla tek kada se park otvorio ujutru.

Mnogi su se udvarali Sali, ali ona je odbijala sve one za koje je znala da imaju devojke ili žene, pa je tako jednom imala zanimljivu ponudu Mika Džegera i Ronija Vuda. Pozvali su je da se sa njima popne u spavaću sobu, ali je to odbila jer nije želela da spava sa rok zvezdama. Priznala je da joj se to „omaklo” dva puta – jednom kada je Dejvid Gilmur bio rastavljen od žene, i drugi put sa Artimusom Pajlom koji je zamenio Barnsa kao bubnjar.

To ne znači da nije spavala sa drugim ljudima koji su išli na turneje, naprotiv, toga je bilo u izobilju, a takođe je nenamerno prisustvovala mnogim scenama čiji su akteri bili članovi benda. Tako se npr. jednom probudila iz sna u privatnom avionu dok su Anita Palenbenrg i Kit Ričards imali oralni seks.

Poseban deo priče tiče se upotrebe narkotika, jer je ona povremeno morala da šalje šifrovane poruke Stonsima ako su na aerodromima bili psi obučeni za pronalazak istih. Takođe je rekla da su tokom turneje iza bine bila dva pojačala sakrivena zavesama, tako da je u jednom bio heroin, a u drugom kokain.

I ona je povremeno uzimala drogu sa bendom, ali heroin je uzela slučajno, kada su Kit i Vudi skinuli sliku sa zida i na nju stavili neki beli prašak, za koji je ona mislila da je kokain. Nakon toga joj je bilo veoma loše, ali su joj oni pomogli da se oporavi.

Sali je upoznala i mnoge poznate ljude – princezu Margaret, princezu Karolinu od Monaka, a Erik Klepton joj je posvetio pesmu Lay Down Sally. U knjizi „Rokenrol dadilja“ ima još puno ovakvih priča.

Komentari

Vaš komentar