Koliko je dobar nastavak „Avatara“: Ovo su prve reakcije posle premijere

Showbiz 07. dec 202214:2015 komentara
avatar 2
Izvor: Youtube/MegaComFilm/Screenshot

Nastavak filmskog hita Avatar iz 2009. godine premijerno je prikazan u Londonu, a publika i kritičari u prvim reakcijama ne štede reči hvale.

Reditelj Giljermo del Toro je uoči premijere novi „Avatar“ opisao kao „zapanjujuće dostignuće”, dodajući: „Avatar: Put vode je prepun veličanstvenih slika i emocija na epskom nivou. Majstor na vrhuncu svojih moći.”

Nakon premijere, reakcije kritičara su bile slične, prenosi NME. Džoš Horovic sa MTV-a je napisao: „Džejms Kameron još jednom pokazuje filmskim stvaraocima kako se to radi. Rekao sam to hiljadu puta. Nikad ne sumnjaj u njega. Avatar: Put vode je način na koji radite epske blokbastere.“

Majk Rajan sa portala Uproxx napisao je: „Nikada se ne kladite protiv Džejmsa Kamerona. Pokušavam da ublažim hiperbolu, ali nikada nisam video nešto slično sa tehničkog, vizuelnog stanovišta. Utisak je nadmoćan, možda previše nadmoćan. Ponekad bih propustio tačke zapleta jer buljim u ribu s Pandore.“

Publika je, bar sudeći prema reakcijama na društvenim mrežama, još više oduševljena. Oni koji su imali sreće da među prvima pogledaju nastavak „Avatara“ očekivano su oduševljeni vizuelnim efektima, ali ističu i da je priča kompleksnija u odnosu na prvi deo, a da su glavni likovi razrađeniji.

„Avatar: Put vode“ u bioskope u Srbiji stiže 15. decembra.

Komentari

Vaš komentar