Komičar Džerod Karmajkl voditelj dodele Zlatnog globusa

Showbiz 09. dec 202211:232 komentara
Izvor: Chris Delmas/AFP

U septembru smo saznali da se dodela Zlatnih globusa vraća na televizijske ekrane nakon više od godinu dana haosa u organizaciji, a sada je poznato i ko će voditi prenos - komičar Džerod Karmajkl.

Nasleđujući Riki Džervesa, Tinu Fej i Ejmi Poler pre njega, komičar, voditelj „The Carmichael Show na NBC“, će u januaru će preuzeti voditeljski mikrofon u Beverli Hiltonu.

Prošlogodišnja ceremonija dodele Globusa bila je skroman događaj bez televizijskog prenosa ili čak prenosa uživo. U međuvremenu se Udruženje stranih novinara Holivuda (HFPA) reorganizovala nakon istrage Los Anđeles Tajmsa iz 2021. godine, koja je otkrila upečatljiv nedostatak raznolikosti među članovima grupe, postupke kojima su zadovoljavali sopstvene interese i druge etičke propuste.

„Tako smo uzbuđeni što će Džerod Karmajkl biti domaćin istorijske 80. dodele Zlatnih globusa. Njegov komičarski talenat zabavio je i oduševio publiku, istovremeno podstičući na razmišljanje, što je veoma važno u vremenu u kojem živimo. Džerod je posebna vrsta talenta koju ovaj šou treba za početak sezone nagrada“, izjavila je Helen Hoene, predsednica HFPA.

U septembru je HFPA dodala više od 100 međunarodnih glasača koji nisu članovi, a 22 nova člana je dodala godinu dana pre.

Bivša neprofitna grupa takođe je prodala svoju imovinu privremenom izvršnom direktoru Todu Boeliju u julu, pretvarajući organizaciju u profitni poduhvat.

Karmajkl je u aprilu otkrio da je homoseksualac, a takođe je otkrio svoje pravo ime – Rotenijel. Za L.A. Times je objasnio da je to učinio jer se „osetio umornim od laganja“.

„Jednostavno je bilo previše laži. Laži rađaju laži. Tajne su odvratne i kad ih postaneš svestan, to je samo teret. Greh je sam sebi kazna. Kazna za laž je da ste lažov. To je pakao i jednostavno sam se umorio od toga“, rekao je.

Osamdeseti Zlatni globus biće emitovan na kanalu NBC 10. januara.

Komentari

Vaš komentar