Kopola: Danas se iznova i iznova prave isti filmovi, samo izgledaju drugačije

Showbiz 18. feb 202223:506 komentara
Izvor: ROMAIN LAFABREGUE / AFP

Frensis Ford Kopola ocenio je da su svi savremeni blokbasteri zasnovani na istom „prototipu“.

Reditelj poznat po filmovima kao što su „Kum“ i „Apokalipsa danas“, kritikovao je sličnosti među velikim studijskim filmovima u intervjuu za GQ.

POVEZANE VESTI:

„Nekada su postojali studijski filmovi, a sada postoje Marvel filmovi. A šta je Marvel film? Marvel film je jedan prototip filma koji se pravi iznova i iznova da bi izgledao drugačije“, primetio je Kopola, prenosi NME.

Veruje da čak i „dobri“ studijski filmovi poput „Dine“ ili poslednjeg Džejmsa Bonda – „Nije vreme za umiranje“ dele istu formulu

„Čak i talentovani ljudi – uzmite na primer ‘Dinu’, koju je napravio Denis Vilnev, izuzetno talentovan, nadaren umetnik, i na primer ‘Nije vreme za umiranje’ u režiji Kerija Fukunage – izuzetno nadarenog, talentovanog, divnog umetnika, i iz oba filma biste mogli da izvučete istu sekvencu i spojite ih. Ista sekvenca u kojoj se svi automobili sudaraju jedan u drugi“, istakao je Kopola.

„Svi ti filmovi sadrže iste stvari u sebi, i skoro da moraju da ih imaju, ako žele da opravdaju svoj budžet. A to su dobri filmovi i talentovani filmski stvaraoci“, konstatovao je Kopola koji je 2019. godine podržao kritike koje je njegov proslavljeni kolega Martin Skorseze uputio na račun Marvel filmova.

Komentari

Vaš komentar