Kraj jedne ere: Netfliksovo „stop“ za deljenje lozinki počinje da se dešava

Showbiz 22. jan 202309:3142 komentara
Izvor: Patrick T. FALLON / AFP

Za one koji svoju lozinku za Netfliks dele dragim osobama ili najboljim prijateljima, ovo je kraj jedne ere - deljenje lozinke za Netfliks uskoro će postati teško, a sajt za striming je zapravo spreman da početkom 2023. tome stane na put.

U izveštaju o zaradi kompanije, Netfliks je najavio da će deljenje lozinki biti nedostupno početkom ove godine, verovatno pre marta, što će ograničiti istovremenu upotrebu Netfliks naloga izvan domaćinstva. Umesto toga, kompanija je fokusirana na promovisanje svoje plaćene opcije deljenja, kao i plana pretplate po nižoj ceni sa oglasima, piše Mashable.

POVEZANE VESTI:

Netfliks je naveo da deljenje naloga, koje pripisuje više od 100 miliona domaćinstava, „potkopava njihovu dugoročnu sposobnost da investiraju i poboljšaju platformu, kao i da grade poslovanje“.

Suzbijanje nije nova namera Netfliksa, ranije su testirane dodatne naknade i najavljivana naplata za zajedničke naloge još 2021.

„Dok naši uslovi korišćenja ograničavaju korišćenje Netfliksa na domaćinstvo, shvatamo da je ovo promena za članove koji dele svoj nalog dele“, navodi se u Netfliksovom izveštaju.

Prema novim uslovima, jedan Netfliks nalog mogu da koriste oni koji žive pod jednim krovom, pridržavajući se najstrože definicije domaćinstva. Ovo je već testirano na tržištu Latinske Amerike, gde su oni koji dele lozinke morali da plate dodatno. Nova pravila su rezultirala nekim otkazivanjima, kaže Netfliks, ali kompanija očekuje da će „domaćinstva koja su dobijala lozinke“ poštovati nova pravila i uspostaviti sopstvene naloge, što bi na kraju poboljšalo prihod kompanije. Ostaje da se vidi da li će ljudi to zaista raditi ili ne – ali Netfliks se nada.

Komentari

Vaš komentar