Megan Markl reagovala na izjave Pirsa Morgana: Štete osobama s problemima

Showbiz 11. mar 202110:30 > 10:317 komentara
Megan Markl
Tanjug / Joe Pugliese/Harpo Productions via AP

Megan Markl, vojvotkinja od Saseksa, prigovorila je britanskoj televizijskoj kući ITV zbog reči njenog, sada bivšeg voditelja Pirsa Morgana, da ne veruje onome što je izgovorila u nedavnom intervjuu, smatrajući da će takve izjave štetno uticati na osobe s mentalnim problemima, preneo je CNN.

ITV je u utorak objavio da će Morgan napustiti program „Good Morning Britain“ koji je do tada vodio, nakon što je javno izrazio sumnju u istinitost tvrdnji Megan u prošlonedeljnom intervjuu sa Oprom Vinfri da je razmišljala o samoubistvu.

POVEZANE VESTI

„Nakon razgovora s ITV-om, Pirs Morgan zaključio je da je vreme da napusti ‘Good Morning Britain'“, objavila je kompanija, navodeći da je prihvatila tu odluku kojoj nema šta da doda.

Prema saznanjima CNN-a, prigovor Megan Markle odnosio se na uticaj Morganovih komentara na druge i kako bi mogao umanjiti ozbiljnost mentalnog zdravlja.

Morganove ocene njenog intervjua izazvale su snažne rekacije u britanskoj javnosti i osude britanskog udruženja za mentalno zdravlje Mind.

Britansko veće za elektronske medije Ofcom primilo je više od 41.000 prigovora zbog te emisije ITV-a i pokrenulo je istragu zbog eventualnog nanošenja štete.

Morgan ne odustaje od svojih tvrdnji da ne veruje onome što je Megan Markle govorila u intervjuu i to je ponovio i u sredu, braneći se pravom na slobodu govora.

Komentari

Vaš komentar