Metju Mekonahi se za sada neće kandidovati za guvernera Teksasa

Showbiz 29. nov 202112:061 komentar
Chris Delmas/AFP

Oskarovac Metju Mekonahi je u nedelju na Instagramu objavio da za sada ne namerava da se kandiduje za guvernera Teksasa, nakon višemesečnih nagađanja o glumčevom iskoraku u političke vode.

Političke ambicije glumca (52) izazvale su ushićenje u liberalnim krugovima, naročito među Teksašanima zgroženim odlukama aktuelnog guvernera Grega Abota koji je, između ostalog, potpisao vrlo restriktivan zakon o zabrani većine pobačaja.

„Ja sam jednostavan klinac iz teksaškog gradića Uvaldea i nikad mi nije palo na pamet da bi se o meni jednoga dana moglo razmišljati kao o političkom vođi“, rekao je u trominutnom videozapisu objavljenom na Instagramu.

Ankete su pokazale da bi Mekonahi bolje prošao u odnosu na svoje potencijalne protivkandidate, Abota i Beta O’Rurka, bivšeg demokratskog predsedničkog kandidata, koji je u trku zvanično ušao početkom novembra.


Glumac je poručio da je odlučio da se fokusira na služenje stanovnicima Teksasa na drugačiji način. Govorio je o odgovornosti i problemima s kojima se susreću lokalna i državna politika.

Rekao je i da je, dok je razmišljao o mogućnosti kandidovanja, slušao i učio i analizirao teksašku i američku politiku, nastojeći da ustanovi kako bi najbolje mogao da služi stanovnicima.

Mekonahi je istakao da su ga razmišljanja o državnoj i nacionalnoj politici dovela do zaključka da „postoje problemi koji se moraju rešiti“ i da „američkoj politici treba nova svrha, jer je puna podela koje treba isceliti“.

Obećao je da će nastaviti da podržava kompanije i udruženja čije čelne ljude smatra uspešnim vođama koji ljudima omogućuju ostvarenje „američkog sna“ – uspeh i prosperitet.

Komentari

Vaš komentar