Najbolji horor filmovi trenutno dostupni na striming platformama

Showbiz 07. dec 202113:44
Printscreen

Horor filmovi su specifičan žanr iz prostog razloga što ne može svako da ih gleda. a i oni koji mogu, uglavnom moraju da ih gledaju u društvu. Uz ekspanziju striming platformi usled pandemije koronavirusa, naglo je skočila i popularnost horor filmova.

Najbolji horor filmovi trenutno uglavnom su aktuelni na HBO i Netflix platformama. Neki su smešteni u doba pandemije, a neki u daleku prošlost.

Prošle godine snimljeno je nekoliko horor filmova koji su privukli veliku pažnju filmofila, a s obzirom na ocene na popularnim sajtovima poput IMDB-a, i te kako su vredni pomena.

Domaćin (Host)

Upravo film „Domaćin“ obrađuje temu pandemije, a specifičan je zbog toga što je snimljen u karantinskim uslovima. Reditelj i glumci su tokom procesa snimanja komunicirali isključivo putem interneta, a radnja je takođe premeštena u onlajn svet.

Junake sve vreme pratimo tokom njihovog Zoom sastanka, a čini ih grupa prijatelja koja svoj kontakt tokom lokdauna putem interneta.

Relikt (Relic)

Ovaj psihološki horor obrađuje temu manifestacije demencije, a glavne junakinje su baka, majka i ćerka. Jednog dana baka nestaje. Njena ćerka i unuka odlaze u njenu kuću da bi pronašle tragove koji bi ih odveli do nje, ali tako ih očekuje pravi horor.

Nevidljivi čovek (The Invisible Man)

Još jedan psihološki horor koji je među najbolje ocenjenim u 2020. godini je film „Nevidljivi čovek“. Sesiliju Kas proganja njen bogati dečko Ejdrijan, koji je navodno izvršio samoubistvo. Ejdrijan i Sesilija su imali burnu vezu, tokom koje ju je on fizički zlostavljao, a ona počinje da sumnja da je on lažirao suicid i da je kreirao specijalan sistem koji mu omogućuje da bude nevidljiv.

Tripozno (Freaky)

Ova horor komedija predstavlja kombinaciju čuvenih filmova „Petak trinaesti“ i „Uvrnuti petak“, a glavna junakinja je tinejdžerka Mili. Glavni zaplet nastaje kad se Mili nakon jednog dramatičnog i napetog susreta s lokalnim manijakom budi u njegovom telu, a on u njenom.

Prazan čovek (The Empty Man)

„Prazan čovek“ je akcioni horor s naprirodnim elementima. U jednom malom gradu tinejdžeri počinju misteriozno da nestaju, a meštani sumnjaju da to ima veze s lokalnom legendom. Penzionisani policajac, koji je depresivan zbog smrti supruge, počinje da istražuje slučaj nestanaka lokalnih tinejdžera, i tako otkriva jezivu sektu koja planira da prizove mistično biće.

Džeraldova igra (Gerald’s Game)

Još jedan psihološki horor, nastao po motivima novele Stivena Kinga, koji je popularan na Netflixu i četiri godine nakon svoje premijere. „Džeraldova igra“ počinje naivno i razdragano. Na početku filma vidimo bračni par koji odlazi na odmor u kolibu kraj jezera. Taj odmor se usled seksualne predigre pretvara u pravi horor, kada muž umre, a žena ostaje vezana lisicama za krevet. Tada kreće njena borba za život.

Kutija za ptice (Bird Box)

Postapokaliptični horor „Kutija za ptice“ obrađuje temu ljudske vrste nakon apokalipse. Pošast koja je zadesila svet dovela je do toga da ljudska vrsta ne sme da koristi čulo vida. Celo čovečanstvo mora da nosi povez na očima. Ako ga skine, sledi smrt. Pod takvim okolnostima, jedna majka je primorana da brine o svojoj deci. Glavna glumica ovogo ostvarenja je Sandra Bulok.

Komentari

Vaš komentar