Nastavlja se kampanja protiv Bregovića na Kosovu: Idol ubilačke srpske vojske

Showbiz 05. avg 202109:0126 komentara
Izvor: AFP/Tiziana Fabi

Nakon što je na pojedinim albanskim medijima objavljeno da će Goran Bregović nastupiti u muzičkom delu na festivalu piva u Korči, više kosovskih medija objavilo je jednobrazni tekst o njemu kao "inspiratoru masakra na Kosovu“. Dan kasnije, novi naslovi u sličnom tonu. Sada je Gazeta ekspres kao primer za diskvalifikaciju čuvenog muzičara, protumačila deo intervjua u kojem je govorio o svom susretu sa Radovanom Karadžićem.

Kako prenosi KoSSev, Gazeta ekspres piše da je Bregović „priznao“ da se sastao sa nekadašnjim liderom bosanskih Srba Radovanom Karadžićem koji je pred Haškim tribunalom osuđen na doživotni zatvor zbog ratnih zločina u BiH.

POVEZANE VESTI:

Bregović je zapravo ispričao da je jednom sreo Karadžića na recepciji jednog hotela u Beogradu i pitao ga: „Kako stoji naša stvar?“, na šta je Karadžić odgovorio: „Pobeđujemo 100 odsto!“

Gazeta ekspres piše i da je Bregović, koji je nedavno upitan šta je to značilo, pokušao je da promeni smisao ovog razgovora rekavši da se zapravo radi o kockarskoj igri, a ne o ratu u Bosni.

Taj prištinski list navodi i da je Bregović bio „inspiracija i idol ubilačke srpske vojske“ tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji, posebno sa pesmom „Kalašnjikov“.

KoSSev prenosi da je negativan tekst o Bregoviću objavljen i na portalu T7 čiji su novinari pitali poznatog kosovskog pevača Bljera o dolasku nekadašnjeg frontmena Bijelog dugmeta, na šta je on kazao da je to „totalna budalaština“, iskazavši protivljenje.

„Nismo u fazi u kojoj ih pozivamo da nam pevaju. To je apsolutno glupo“, kazao je, dodajući da se Albanci na Kosovu „muče sa puno stvari“, jer je od rata prošlo „tek 20 godina, a ne 200“.

Gazeta ekspres je kontaktirala i opštinu Korča i dobila odgovor da je Bregović pozvan i da će pevati jer ovaj festival nema nikakve veze sa politikom.

Komentari

Vaš komentar