Netfliks se približio cilju od 222 miliona pretplatnika, ali ispod očekivanja

Showbiz 21. jan 202207:043 komentara
Pixabay/Tumisu

Netfliks ima 221,8 miliona pretplatnika, odnosno nešto malo manje od 222 miliona, koliko je predvidela ta popularna striming platforma posle uspeha njenih serija kao što su Skvid gejm (Squid Game) i Casa de Papel.

Pročitajte još:

To što nije dostignut očekivan broj pretplatnika odmah je kažnjeno danas na Vol Stritu, pošto su po objavljivanju Netfliksovih rezultata u četvrtom kvartalu akcije te kaliforniijske grupe izgubile 12 odsto u elektronskom trgovanju posle zatvaranja berze.

Kompanija je očekivala veliki skok pretplatnika pri kraju 2021. kada je objavila nove televizijske emisije i filmove. Ona je imala 8,28 miliona novih pretplatnika u četvrtom kvartalu, a analitičari su očekivali dodatnih 8,39 miliona pretplatnika.

Usporavanje rasta pretplata dovelo je do pada vrednosti akcija kompanije. U četvrtom kvartalu 2020. kompanija je dodala 8,5 miliona pretplatnika.

Netfliks je takodje naveo da u prvom kvartalu 2022. očekuje da doda 2,5 miliona pretplatnika, u poredjenju sa 3,98 miliona koliko je dodato u prvom kvartalu 2021.godine.

Rezultati ukazuju na borbu ove platforme za video striming da privuče korisnike kada se ublažavaju pandemijske restrikcije i jača konkurencija od kompanija kao što su Epl i Dizni.

Komentari

Vaš komentar