Netflix pauzira snimanje šeste sezone „Krune“ iz poštovanja prema kraljici

Showbiz 09. sep 202211:531 komentar
Rich Fury/Getty images North America/Getty Images via AFP

Netflixova popularna dramska serija "Kruna" pauziraće snimanje šeste sezone u znak poštovanja prema pokojnoj kraljici Elizabeti Drugoj, objavili su u petak britanski mediji.

Serija „Kruna“ Pitera Morgana temelji se na životu, karijeri i ostavštini kraljice (96), koja je služila Britaniji dugih 70 godina kao njen najdugovečniji monarh u istoriji.

Pročitajte još

Elizabeta Druga je umrla u četvrtak u svom dvorcu Balmoral u Škotskoj.

„Kruna je ljubavno pismo njoj i za sada nemam šta da dodam, samo ćutnju i poštovanje. Očekujem i da ćemo prekinuti snimanje iz poštovanja na neko vreme“, rekao je Morgan nakon što je Bakingemska palata objavila kraljičinu smrt.

Peta sezona serije trebalo bi da izađe na Netflixu u novembru.

Reditelj Krune Stiven Daldri je još pre nekoliko godina rekao da će se, ako se serija bude još prikazivala kad kraljica umre, prekinuti na neko vreme.

„Niko od nas ne zna kad će to vreme doći, ali bilo bi ispravno i prikladno pokazati poštovanje kraljici. To bi jednostavno bila počast i znak poštovanja. Ona je globalna figura i to je ono što bi trebalo da učinimo. Ona je izvanredna žena i ljudi će biti uznemireni“, rekao je Daldri za Deadline još 2016. godine.

Glumice Kler Foj, Olivija Kolman i Imelda Staunton dobile su priliku da igraju kraljicu Elizabetu Drugu u seriji, u različitim fazama njenog života.

Komentari

Vaš komentar