Nil Jang povlači muziku sa Spotify zbog Džoa Rogana i dezinformacija o kovidu-19

Showbiz 27. jan 202207:4831 komentara
Tanjug / AP

Kantautor Nil Jang povlači svoju muziku sa Spotify striming usluge jer ne želi da se emituje na platformi na kojoj podkast Džoa Rogana "širi dezinformacije o vakcinama protiv kovida-19", saopštili su kompanija i muzičar.

Jang je objavio pismo svom menadžeru i izdavačkoj kući „Warner Music Group“ u kojem zahteva da platforma Spotify ukloni njegovu muziku jer smatra da voditelj „The Joe Rogan Experience“, najbolje ocenjenog podkasta na Spotify, širi dezinformacije o vakcinama protiv kovida-19.

Ranije u januaru 270 naučnika i medicinskih stručnjaka potpisalo je pismo u kojem je optužilo Rogana za širenje laži na podkastu i pozvalo Spotify da preduzme mere protiv njega.

U sredu je pevač „Heart of Gold“ i „Rocking In the Free World“ zahvalio svojoj izdavačkoj kući što je stajala uz njega u odluci da svu svoju muziku povuče sa platforme Spotify, te je podstakao i druge muzičare da učine isto.

Nil Jang
Tanjug / Rebecca Cabage/Invision/AP

„Spotify je postao mesto dezinformacija o kovidu opasnim po život“, rekao je na svojoj veb stranici i dodao: „Laži se prodaju za novac“.

Švedska kompanija je navela da je nastojala da uravnoteži „i bezbednost za slušaoce i slobodu za kreatore“ i da je uklonila više od 20.000 epizoda podkasta povezanih sa kovidom-19 u skladu sa svojim „detaljnim pravilima o sadržaju“.

Jang je priznao da Spotify drži 60 odsto striminga njegove muzike širom sveta i da je uklanjanje „veliki gubitak“ za njegovu diskografsku kuću.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar